5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri tarihi aydınlatılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından derlenerek kitap haline getirilen eserlerin tanıtımı amacıyla bir toplantı düzenleneceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yeni kitapla Kayseri tarihini aydınlatmaya devam ettiği belirtildi. Osmanlı döneminde Kayseri'de tutulan kayıtların yer aldığı Tapu-Tahrir Defteri, 11 ciltten oluşan Kayseri İli Tahrir Defterleri, Kayseri Sancağı Timarları, Karaman Vilayeti Vakıfları ve yine aynı dönemde yayınlanan Erciyes Gazeteleri'nin akademisyen ve yazarlardan oluşturulan bir kurul tarafından derlenerek kitap haline getirildiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, sanayi, ticaret, spor ve şehircilik alanında ön plana çıkan Kayseri'nin adını kültür ve sanat alanında da duyurmanın gayreti içinde olduklarını ifade ederek, "Her biri alanında uzman araştırmacılarımızın gayretiyle derleyerek tüm halkımızın istifadesine sunmuş olduğumuz eserler, Kayserimizin sosyal, ekonomik ve siyasi yapısına ışık tutması bakımından son derece önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi mirasın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını kendimize görev kabul ediyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?