30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri teşviksiz yatırım şampiyonu

Kayseri'de temelleri 2 yıl önce Başbakan Erdoğan tarafından atılan 101 fabrikanın açılışı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun tarafından yapıldı. 

Fabrika açılışları için Kayseri 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen programda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kayseri'de faaliyet gösteren sanayici ve müteşebbisin dünyaya örnek olduğunu belirtirken, hiçbir teşvik almadan yapılan bu yatırımları gerçekten takdire değer olduğunu söyledi. 

Coşkun, 3 Kasım seçimlerinden sonra göreve gelen hükümetlerinin ekonomik alanda yaptığı atılımlar ile Türkiye ekonomisini önemli bir yere getirdiğine dikkat çekerken, "Şu an aydınlık Türkiye'miz, dünyanın 20 büyük ekonomisine sahip ülke arasında 17. sırada. 2013 yılında Türkiye ekonomisi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek" dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, yeni yapılan tesis ve fabrikaların açılışlarını yapmaya yetişemediklerini, bunun da Türkiye'nin geldiği yeri göstermeye yettiğini söyledi. Şahin, "4 yıldır Türkiye üst üste büyüyor. Türkiye büyümede istikrarı yakaladı. Türkiye koşmaya başladı. Bunda siz girişimci sanayicilerin payı büyük. Sizlere şükran borçluyuz. Fakat bizde hükümet olarak önünüze açarak ve gerekli ortamı sağlayarak, bunun oluşmasını sağladık. Türkiye'de bu istikrar ortamı devam edecek. İleriye doğru büyüme ve gelişme sürecek. Herşey Türkiye için" diye konuştu. 

Son olarak kürsüye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 3 Kasım seçimleri sonrası Türkiye'de büyük değişim yaşandığını ve bu değişimi her alanda görmenin mümkün olduğunu kaydetti. Artık Türkiye'deki yangını söndürdüklerini belirten Gül, bu istikrar ortamının da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Konuşmasında sanayicilere teknolojiden en iyi şekilde yararlanmaları ve rekabetçi olmaları önerisinde bulunan Gül, "Daha yüksek teknoloji kullanın. İşlerinizi en iyi şekilde yapın. Yabancılarla ortaklık kurmaktan korkmayın. AR-GE çalışmalarına önem verin. TÜBİTAK'ın proje desteklerinden faydalanın. Türkiye'den yeterli proje gelmediği için, bu fonlar kullanılmıyor. Türkiye olarak AB ile yaptığımız 6. çerçeve anlaşmasında destek fonlarından yeterli proje olmadığı için, yatırdığımız paranın yarısını bile alamadık. Avrupa'daki fabrikaları sübvanse etmeye başladık. Niçin, yeterli projemiz olmadığı için. Şimdi AB ile 7. çerçeve anlaşmasını imzalayacağız. Küçük büyük farketmez, üretin projenizi. Türkiye artık rayına girdi. Büyüme sıhhatli oluyor. Bundan sonra da büyüme devletin fabrikaları ile değil, sizlerin yatırımları ile olacak. Siz yatırıma devam edeceksiniz, bizler de sizlere destek olacağız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanında 2004 yılında Başbakan Erdoğan tarafından temeli atılan 101 fabrikanın açılışları, 3 bakan tarafından yapıldı. 

Açılış programına Bakanların yanı sıra, Vali Osman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkanı Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile çok sayıda davetli katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 17:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?