30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri veda etti

UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Kayserispor, Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile 1-1 berabere kalarak, UEFA Kupası'na veda etti. 

AZ Alkmaar Teknik Direktörü Louis Van Gaal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, haklı bir şekilde turu geçtiklerine inandıklarını söyleyerek, "Öncelikle Kayserispor'un böyle yüksek bir mücadele sergileyeceğini biliyorduk. Böyle bir oyun olacağını tahmin ediyorduk. İlk yarıda Kayserispor'un üstünlüğüne rağmen, daha iyi mücadele ettiğimizi sanıyorum. İlk defa bu maçta top kayıpları yaşadık. Golü de 2 defans oyuncusunun hatasından yedik. İkinci yarı ise toplarlanmasını bildik. Orta sahamız çok güçlü idi. Defansta da iyi olunca, ikinci yarıda rakibimiz üzerinde daha fazla baskı kurduk. Golü de bulduk. Haklı bir şekilde turu geçtiğimize inanıyorum" dedi. 

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, futbolcularının elinden gelen mücadeleyi verdiğini, fakat turu geçmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Sağlam, "Tabii ki kendi sahamızdaki maçı kazanıp turu atlamak isterdik. İlk yarıda 1-0 öne geçtik. Bu avantajlı skor idi. 1-0'dan sonra net gol posizyonlarımız vardı. Fakat değerlendiremedik. Değerlendirseydik sonuç farklı olurdu. Bu maçta futbolcularım ellerinden gelen mücadeleyi verdi. Kupada elenmemize rağmen, bize Avrupa kupalarında mutluluk yaşattıkları için futbolcularımı kutluyorum. İnşallah bundan sonra lige ve Türkiye Kupası'na önem vereceğiz. Bu sene Avrupa kupalarında yapamadığımızı önümüzdeki sene yaparız inşallah. AZ Alkmaar bu kupada yarı final oynamış bir takım. Turu geçebilirdik, ama olmadı" diye konuştu. 

Ertuğrul Sağlam, 14 günde 5. maçını oynayan takımının dar bir kadroya sahip olduğunu, bu eksikliği AZ Alkmaar maçında daha çok hissettiklerini kaydederek, "Kadro sıkıntısı yaşıyoruz. Kadromuz geniş olsaydı, yorulan futbolcular yerine daha diri oyuncularla maça başlayabilirdik. Karşımızdaki rakip Avrupa'nın en iyi pas yapan takımı ve kadrosu da geniş. Bu takım karşısında yine de iyi mücadele verdik. Mütevazı bütçemizle ancak bu kadar" ifadelerini kullandı. 

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise, "Talihsiz bir golle elendik. Buraya kadar çok başarılı geldi, Kayserispor'u kutluyorum. Özellikle bu sene biliyorsunuz UEFA Kupası'nda bir yönetmelik değişikliği ile 11 takım İnter Toto'dan UEFA Kupası'na katıldı. Kayserispor da bu ilk 11'in arasına girme başarısı gösterdi ve iyi maçlar çıkardı. Bugün de galip gelebilirdi. Ama beraberlikle maalesef elendi. Kayserispor için iyi bir deneyim oldu. Ümit ediyorum ki, bundan sonraki yıllarda UEFA Kupaları Kayserispor için alışkanlık olacak. Güzel futboluyla kendini beğendirecek. AZ Alkmaar'ı da tebrik ediyorum. Centilmence bir mücadele oldu. Kayseri seyircisini de tebrik ediyorum. Eleyen rakip takımı da alkışladı. Herşey güzeldi, sonuç hariç" diye konuştu. 

AZ Alkmaar'ın golcü oyuncusu Şota da, "Kayserispor'un zor bir rakip olduğunu biliyorduk. İyi bir taraftara sahip, çok kaliteli oyuncuları var. Güzel oynuyorlar. Kayserispor'a 1 gol atmak yetmiyordu. Ben Türkiye'de oynadığım için, burada futbolun ne kadar zor olduğunu biliyordum. Aynı şekilde de hocalar bana sorduğunda Türkiye'de maç yapmanın zorluğunu anlattım ve kolay maç kazanılmayacağını belirttim. Kayserispor'un lige iyi bir başlangıç yaptığını biliyordum. Çok iyi bir golcüsü var. Bizim için zor bir maç oldu, ama kazandığımız için mutluyum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 06:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?