4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'de 29 Ekim coşkusu

Kayseri'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Avrupa Birliği Öğrenci Değişim Projesi kapsamında Kayseri'ye gelen İtalya, İskoçya, Bulgaristan ve Romanyalı 5'i öğrenci 22 kişilik kafile ise törenlere katılarak Türk bayrağı salladı.

Nato Caddesi'nde devam eden kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kortejle törene katılanları selamladı. Daha sonra Vali Mevlüt Bilici, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Vali Bilici, Cumhuriyet'in 85. yıldönümünü milletçe coşku içinde kutlandığını belirterek, “Bugün tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin hürriyeti ve istiklali uğruna nice destanlar yazarak, var oma mücadelesini kazandığı günü kutluyoruz. Bugün fertleri köle yapılmak istenen, vatanı parsellenen bir milletin, vatanı asla düşman teslim etmeyeceğini bütün dünyaya haykırdığı ve yedi düveli yurdundan kovduğu günü kutluyoruz. Bugün sahip olduğumuz, vatanımızın, devletimizin, hürriyetimizin, bağımsızlığımızın, milli birlik ve bütünlüğümüzün değerini iyi bilmeliyiz. Bu değerlere sahip çıkarken tarih boyunca onlar uğruna ne büyük faturalar ödediğimizi, nice şehitler verdiğimizi, nice ocakların söndüğünü asla unutmamalıyız. Geçmişini, tarihini unutan, olup bitenlerden, yaşananlardan ders almayan milletlerin ayakta durmaları, varlılarını sürdürmeleri mümkün değildir. Milletçe bugün istikrar ve güven ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutamaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki bundan sonrada Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla taçlanacaktır” dedi.

Vali Mevlüt Bilici'nin konuşmasının ardından geçit törenine geçildi. Öğrencilerin ardından, geçit yapan askeri birlikler, protokol ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Avrupa Birliği Öğrenci Değişim Projesi kapsamında Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi'nin davetlisi olarak Kayseri'ye gelen İtalya, İskoçya, Bulgaristan ve Romanyalı 5'i öğrenci 22 kişilik kafile ise Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Askeri geçişte Türk bayrağı sallayan yabancı uyruklu öğrenci ve öğretmenler, Cumhuriyet coşkusuna ortak oldular.

Ayrıca askeri birliklerin geçişi esnasında asker elbisesi giyen Salih Eren Işık'ın askerlere selam durması dikkat çekti. Geçişlerin tamamlanması ile tören son buldu

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:15:06
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 14:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma IP: 85.106.188.xxx Tarih : 31.10.2008 16:02:52

kayseriye helal olsun böyle bir coşku görmedimmm kutluyorumm kayserimi...