4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'de ABD'ye protesto

Irak Halkıyla Dayanışma adlı bir grup, Kayseri Köpek Barınma Evi önünde bir basın açıklaması yaparak ABD’yi ilginç bir şekilde protesto etti. Barınma evine ’White House’ yazılı bir pankart asan grup, Beyaz Saray’ı köpek barınma evine benzetti.

Daha önce de ABD’nin Irak’a uyguladığı politikayı protesto etmek için çeşitli eylemler yapan Irak Halkıyla Dayanışma adlı grup, Kayseri’ye 20 kilometre uzaklıktaki Köpek Barınma Evi’nde bir basın açıklaması yaptı.

Köpek Barınma Evi’ne ’White House’ yazılı bir pankart asan grup adına açıklama yapan Osman Gerçek, ABD’nin Beyaz Saray’ını tüm dünyaya köpek barınma evi olarak ilan ettiklerini söyledi.
ABD’nin Irak’ta gerçekleştirdiği saldırıları daha önce de değişik şekillerde protesto ettiklerini belirten Osman Gerçek, Köpek Barınma Evi’ni ’Beyaz Saray’ ilan ederken, buradaki köpeklerden özür dilediklerini kaydetti. Gerçek, "Vatanları istila edilen Irak halkı, bütün güçleri ile işgalci Amerika’ya karşı direnişe devam ediyor. Mütecaviz istilacılar, çoluk-çocuk, yaşlı-ihtiyar demeden, hiçbir insani kural tanımadan barbarca saldırıyor. Irak’ta tecavüz, ölüm dizboyu devam ediyor. Aşağılık, işgalci pisliklerin, siyonist haçlı sürülerinin en kutsal değerlerimize saldırıları hepimizin kanını dondurmaktadır. Bizim için insan önemlidir. Amerika, aşağıların aşağısı hayvanlardan bile daha aşağı ’belhüm adal’ olmayı tercih etmiştir. Dünyada Müslüman halkların yaşadığı ülke ve bölgeleri işgal edip, kendi manda ve tahakkümleri altına almayı planladıkları Beyaz Saray’ı (White House) tüm dünyaya ’Köpek Barınma Evi’ olarak ilan ediyoruz. Biz bu vesile ile buradaki hayvancıklardan özür diliyoruz. Onlar daha iyi durum ve konumdadır. Bu tabelayı asarak, burayı ’Beyaz Saray’ olarak ilan ederken, şehrimizin köpeklerinden de özür diliyoruz. Kastımız sizi incitmek, üzmek değil. Onlar sizden daha aşağıdadır. Dualarımızla, eylemlerimizle, siyonist haçlı işgalcilerin zulmü altındaki kardeşlerimizin onurlu direnişine destek olacağız" diye konuştu.
Irak Halkıyla Dayanışma grubu, basın açıklamasının ardından, çevredeki sahipsiz köpekleri etle besledi.

Kayseri-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 15:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?