2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Kayseri'de Bakan Gül'ün yolunu kesen işçilere beraat kararı

Emekli olduktan sonra çalıştıkları ÇİNKUR Kurşun Fabrikası’ndan tazminatlarını alamadıkları için Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün aracının yolunu kesen 39 işçi, Gösteri Kanunu’na muhalefet suçundan yargılandıkları davadan beraat etti.

Kayseri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan işçilerin tamamı katıldı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Kayseri ziyareti sırasında emekli oldukları fabrikadan maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yol kesip eylem yapan 39 işçi, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. İşçiler mahkemede, amaçlarının eylem yapmak olmadığını tekrarlarken, mahkeme heyeti, 1 işçinin katılmadığı gerekçesiyle ertelediği duruşmada bu kez karar verdi. Mahkeme heyeti, olayda suç unsuruna rastlanmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 39 işçinin beraatine karar verdi.

1999 yılında kapanan ÇİNKUR Fabrikası’ndan emekli olan 39 işçi, 4 yıldır tazminatlarını alamadıkları için Kayseri ziyareti sırasında Bakan Gül’ün aracının yolunu kesmişti. Gül’den yardım isteyen işçiler, izinsiz eylem yaptıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan 39 işçi daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

SEDAT KAHRAMAN-KAYSERİ (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 00:00:15
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?