5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri'de 'bakan' sevinci

AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Enerji Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Taner Yıldız'ın yeni kabinede Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı olması, Kayserili vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunmasın ardından açıklanan listede Hilmi Güler'in yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın atanması, memleketinde olumlu karşılandı. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasının ardından Kayserili tek bakan olarak yeni kabinede yer alan Taner Yıldız'ı sevdiklerini belirten Kayserililer, sonucun Türkiye ve Kayseri için hayırlı olmasını istedi.

TANER YILDIZ KİMDİR?
Taner Yıldız, 3 Nisan 1962'de Yozgat Devecipınar'da dünyaya geldi. Babasının adı Eşref, annesinin adı Emine'dir. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Kayseri Elektrik Üretim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. 22. Dönem Kayseri Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 4 çocuk babası.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 21:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?