4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'de bayram var

Kayserispor, Süper Lig’in 32. haftasında kendi sahasında Sakaryaspor’u 1-0 mağlup ederek, kümede kalma yolunda çok önemli bir avantaj elde etti. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle Kayserisporlu futbolcular büyük sevinç yaşarken, konuk takım Sakaryaspor’da ise üzüntü hakimdi.

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ligin uzun bir maraton olduğunu ve bu maratonu kendilerinin iyi koştuğunu söyleyerek, "Zor bir maç oldu. Sakaryaspor bugüne kadar oynamış olduğu maçlarda çok iyi kapanıyor ve çok iyi kontra atağa çıkıyordu. İyi mücadele eden bir takım. Bugün aynı düzen içerisinde oynadılar. İlk 45 dakika içerisinde biz de pozisyon bulamadık. Ama biz buna hazırlıklıydık. Ben Sakaryaspor’un çok maçını seyrettim. Eğer üzerlerine gidip saldırırsanız, hiç anlamadan 3-4 tane golü bir anda yiyebilirsiniz. Sakaryaspor böyle bir takım. Biz de temkinli oynadık. Hata yapmamaya çalıştık. Çünkü bu bir finaldi. Burada hata yapan, dikkatli olmayan maçı verecekti. Sonuçta 90 dakika iyi oynadık. Özellikle Gökhan’ın oyuna girmesi, düşündüğümüz oyuncu değişiklikleri de tam yerine oturdu. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Sakaryaspor’u da alkışlamak gerek. Zor bir maçtı, kazanmamız gereken bir maçtı. Böyle maçlarda pozisyon zenginliği beklemek olmazdı. Biz iki puanla sondan ikinci olarak bir maratona başladık ama bu maratonu çok dikkatli koştuk. Nerede rakiplerimizi geçeceğimizi, nerede rakiplerimizi arkadan takip edeceğimizi iyi bildik. Bugün iki hafta kala da bütün taktiklerimizi uyguladık ve çok iyi bir avantaj yakaladık. Ama bütün bunlar içerisinde, hiçbir şekilde şımarmadan bir futbol sergiledik. Bugün kaybeden biz de olabilirdik. Maç bitti, çok sevinçliyiz" dedi.

Sakaryaspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım ise, çok iyi mücadele ettikleri karşılaşmada mağlup olmaktan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, "Ligde henüz her şey bitmedi. Ligin bitimine 2 hafta var. Diyarbakırspor da bugün mağlup oldu. Kalan maçları kazanıp, rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz" diye konuştu.

Kayserispor yönetiminin, Sakaryaspor galibiyeti nedeniyle futbolculara 5’er milyar prim dağıttığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:35:14
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 16:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?