2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Kayseri'de çevreci imamın hukuk mücadelesi

1998 yılında Argıncık Alsancak Camii’nde görev yaptığı sırada Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk milletine, Atatürk’e, Cumhurbaşkanına, devlet büyüklerine ve laik cumhuriyete küfür ettiği iddiası ile hakkında dava açılan imam Ali Aslan Koçak, beraat etti.

Koçak’ı mahkemeye veren şahıslar ise mahkeme heyetine yalan beyanda bulunmak suçundan 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri’de siyanürlü tilki avına karşı yaptığı mücadeleler sonucunda başarılı olan ve çevreci kimliğiyle tanınan Alsancak Camii imamı Ali Aslan Koçak, hakkında açılan "Hizbulahçı" davasından mahkeme heyetinin kararı ile beraat etti.

Koçak, kendisine dava açan Cuma Aslantaş, Fikret Topuz ve Kasım Çoban hakkında, yanlış adres verdikleri ve mahkeme heyetine yalan beyanda bulundukları gerekçesiyle karşı dava açtı.

Mahkeme heyeti, mahkemeye yalan beyanda bulunan ve yanlış ikamet adresi veren 3 kişiye 3’er ay paraya çevrilemeyen hapis cezası verdi. Ayrıca değişik yerlerde hayali adreslerle imam Koçak’ı aynı suçlamalarla savcılığa şikayet eden Nurettin Korkmaz, Metin İpek ve Hikmet Yaman’ın şikayet dilekçelerine ise takipsizlik kararı çıktı.

Suçlamalara karşı 30 milyar liralık tazminat davası açan imam Ali Aslan Koçak’ın daha önce elinden alınan fahri av müfettişliği ise imamın mahkeme tarafından beraat etmesiyle geri verildi.

İmam Koçak, hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

KUBİLAY ÖZBİNGÖL-KAYSERİ (İHA)
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2003 Perşembe 14:51:53
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?