3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'de devir teslim töreni

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar, düzenlenen törenle görevini Hava Pilot Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'e devretti.

Bugün öğle saatlerinde 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda gerçekleşen 'Komuta Devir Teslim' törenine Kayseri Vali Vekili Uğur Aladağ, Hava Lojistik Komutanı Korgeneral S. Şevket Dingiloğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve çok sayıda daire müdürü eşleriyle birlikte katıldı.

Tören, Hava Lojistik Komutanı Korgeneral S. Şevket Dingiloğlu'nun onur kıtasıyla karşılanması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın tarihçesiyle görevini devreden ve devralan komutanların atama emirleri ve özgeçmişlerinin okunduğu törende, korgeneralliğe terfi ederek TMR Başkanı olarak Belçika'ya atanan Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar, bir veda konuşması yaptı. Ağar, Kayseri'de konuşlu olan 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın, kuruluşundan bu yana havacılık sektöründe Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve ülkeye büyük katkıda bulunan bir teknoloji merkezi olma önemini koruduğunu söyledi. Görevini başarıyla tamamlamaktan duyduğu gururu dile getiren Ağar, "Görevimi huzurlarınızda yapılan törenle değerli arkadaşım Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'e devrediyorum. Görev süremizce, Atatürk ilke ve devrimleri başta olmak üzere, temel değerlerimize yürekten inanarak akıl ve bilimi esas alıp yürürlükteki hukuk kurallarına uygun olarak çalıştık. 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın bu anlayış içerisinde bulunduğu yerden daha ileri bir konuma geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı'ndan Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'na atanan Tümgeneral Rıdvan Ulugüler, Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar'a hizmetlerinden dolayı şilt takdim etti. Daha sonra bir konuşma yapan Hava Pilot Tümgeneral Rıdvan Ulugüler, şahsına tevdi edilen bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini söyledi. Ulugüler, ''Vazifemizin, Türk Hava Kuvvetleri için ne derecede önemli olduğunun bilinciyle, görevlerimizi kanun, yönetmelik, yönerge, direktif ve emirler doğrultusunda birlik beraberlik, dayanışma ruhu ile en iyi şekilde yerine getirmek öncelikli hedefimiz olacaktır'' dedi.

Bir yıldır 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı görevini sürdüren Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar, yapılan konuşmanın ardından görevini Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'e devretti. Devir teslim töreninin ardından konuşan Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Şevket Dingiloğlu, Hava Kuvvetleri Lojistik Sistemi, Hava Kuvvetleri'nin damarı, kalbi ve oksijen sistemi olduğunu söyledi. Dingiloğlu, "Bir ülkenin lojistik sistemi çalışmıyorsa, Hava Kuvvetleri'nin herhangi bir çalışmasından söz edilemez" dedi.

Tören, Hava Lojistik Komutanı Korgeneral S. Şevket Dingiloğlu'nun, Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar'a hizmet anısı şildinin takdimi ve tören geçişinin ardından program sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 22:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?