30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri'de dolandırıcı operasyonu

Kayseri'de polis ve jandarma ekiplerince ortaklaşa sürdürülen operasyonda, paravan şirketler kurarak piyasayı dolandırdıkları belirlenen 17 kişi yakalandı. Paravan olarak kurulduğu belirlenen 4 şirket ortaya çıkartıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığının otaklaşa olarak gizli bir şekilde 2 aydan beri yürüttüğü “Tokatçı” adı verilen operasyonda, paravan olarak kurulan 4 şirket aracılığıyla piyasadan, inşaat malzemesi, beyaz eşya, otomobil, tekstil ürünleri, mobilya,otomobil ve gıda maddesi satın alıp bunların bedellerini ödemeyip dolandırıcılık yapan 17 kişi yakalandı.

Dolandırıcılık yaparak aldıkları malların bir bölümünü ucuz fiyata Kayseri'de, bir bölümünü de çevre illede piyasaya sürdükleri belirlenen Ömer A, Yakup A, Hayri A, Mustafa T, Zakir G, Sinan H, Ertuğrul T, Süleyman S, Ercan S, Ahmet T, Adem A, Altan Y, Aydın M, Ahmet K, Esin A, Serap K ve Müsellin T. gözaltına alındı.

Sanıkların ev ve ofislerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ile çok miktarda senet ve çek ele geçirildi.

Sanıkların bu yıl içinde piyasayı 2 milyon YTL dolayında dolandırdıkları, olayla ilgili 5 kişinin daha arandığı, 5 otomobile el konulduğu, soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2006 Cuma 12:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?