3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'de 'Ekmek' zirvesi

Rekabet nedeniyle ekmek fiyatlarında düşüşün yaşandığı Kayseri'de, fırıncı esnafı Kayseri Ticaret Odasında toplandı.

Rekabetin esnafa zarar verildiğinin anlatıldığı ve gergin saatlerin yaşandığı toplantıda, KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, "Fiyatları düşürmenin kimseye faydası yok. Yasanın bize verdiği yetkiyi kullanırız" dedi.

Fırıncılar KTO'nun düzenli olarak yaptığı sektörel sorunlar toplantısında biraraya geldi. KTO Başkanı Hasan Ali Kilci'nin başkanlığında Un ve Unlu Mamül üreticilerinin sorunları toplantıda gün yüzüne çıkarılmaya çalışıldı.

Fırıncı esnafı arasında son günlerde yaşanan rekabet nedeniyle ekmek fiyatlarındaki düşüşün ön plana çıktığı toplantıda, Hasan Ali Kilci üreticileri uyardı. Kilci, "Serbest piyasa sisteminde dayatacağımız hiçbir şey yok. Tüketicilerin hak ve hizmetlerini koruyacağız. Ekmek fiyatını düşürmenin kimseye faydası olmaz. Kurum olarak ekmeğin gramajı ve kalitesinden ödün vermeyeceğiz. Esnaftan iyi niyet bekliyoruz. Aksi taktirde yasanın ticaret odalarına verdiği yetkiyi kullanırız" dedi.

Tartışmanın yaşandığı toplantıda fırıncı esnafı ekmek fiyatlarını düşüren firma yetkilisinin neden böyle bir uygulamaya gittiğini açıklamasını istedi.

Bunun üzerine söz alan As Ekmek Fabrikası Gıda Mühendisi Mehmet Akif Benliler, teknik olarak ekmeğin bir firmaya 0.22 YTL'ye maliyet getirdiğini az bir karla satışa çıkardıklarını anlattı. Açıklama fırıncı esnafı arasında tartışmaya neden oldu.

Esnaf Mustafa Özsoy'da ekmek fyatındaki düşüş nedeniyle sektörde bir çok kişinin iş yapamaz duruma geldiğini belirterek, firma yetkilisi Benlier'den işsiz kalan çalışanlara yardımcı olmasını istedi. Kayseri Ticaret odası toplantı salonunda gerçekleşen görüşmelerdeki tartışmalar, KTO Başkanı Kilci ve Meclis Başkanı Bekir Adıyaman'ın araya girmesiyle önlendi. Toplantıya katılan bazı fırıncı esnafı, firmalar arasındaki rekabetin her dönemde yaşandığını ancak, yıllardır iflas eden firma olmadığını belirterek, ekmekteki kalitenin ve temizliğin gündeme getirilerek kaliteyi yükseltmek gerektiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 12:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?