4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'de Gül ve Fischer hareketliliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer'in Kayseri'ye yapacağı ziyaret öncesi Kayseri'de hareketli saatler yaşandı.

Avusturya Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer'in da katılacağı program öncesi Kayseri Valisi, Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanı gece geç saatlerde programın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Program dahilinde yürüyüşün de yapılacağı alan, polis tarafından sabaha kadar kapalı tutuldu.

Gece geç saatlere kadar devam eden süsleme ve bayrak asma çalışmaları sonrasında polis ekipleri programın yapılacağı alanda sabaha kadar adeta kuş uçurtmadı. Herhangi bir aksaklık olmaması için Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, gece saat 00:30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Asayiş ve trafikten sorumlu emniyet amirleri ile birlikte tedbir alan yetkililer, Cumhurbaşkanı Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer'in yürüyeceği alan olan Hunat Hatun Medresesi'nden Hilton Otel'e kadar olan bölümü adım adım kontrol etti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'ye yapacağı ziyaret öncesi bir aksaklık olmaması için alanı kontrol ediyoruz. Misafir edeceğimiz Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün yürüyeceği alan olan Cumhuriyet Meydanı'nda tespit ettiğimiz eksiklikleri gideriyoruz" dedi.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız'ın gece geç saatlere kadar yaptıkları kontrollerin ardından, polis ekipleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki denetimi sabah saatlerine kadar sürdürdü.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 10:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?