1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kayseri'de Hıdırellez şenliği

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği, Gültepe Parkı'nda gerçekleştirildi. Halk, şenliğe yoğun ilgi gösterdi. 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenliğe Vali Osman Güneş, eşi Ayşe Güneş ile birlikte katıldı. Şenliklerde gerçekleştirilen yarışmalar ise vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri ile başladı. Vali Yardımcıları Turgay Ergin ve Ali Mantı, Melikgazi Kaymakamı Mesut Demirkol, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ile çok sayıda vatandaşın da katıldığı şenliklerde, Erciyes Üniversitesi halk oyunları ekibi folklor gösterisi gerçekleştirdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Hıdırellez'in Türk kültüründeki önemine dikkati çekerek, "Hıdırellez bütün Türk dünyasında olduğu gibi, İran, Yunanistan ve Doğu Akdeniz ülkelerinde kutlanmaktadır. İnanışa göre Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle Hıdırellez Bayramı kutlanmaktadır" dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Valisi Osman Güneş ise, bu tür etkinliklerin milli duyguları, beraberliği canlı ve diri tutmada büyük rol oynadığını belirterek, "Bizler bu güzelliklere ve değerlere sahip çıktığımız, arkamızı dönmediğimiz, onları unutmadığımız müddetçe bu güzellikleri paylaşmaya devam edecek, hep birlikte huzur ve mutluluk içerisinde ilelebet yaşamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. Çocuklar arasında düzenlenen sandalye kapma ve çuval yarışmaları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklerde çocuklara; balon, çiklet ve şeker dağıtılırken, vatandaşlara da geleneksel etli pilav ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 19:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?