4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'de ilk kapalı bypass gerçekleşti

Uzun süredir kalp rahatsızlığı çeken 89 yaşındaki hastaya, Kayseri'de ilk kez uygulanan kapalı koroner bypass ameliyatı yapıldı.

89 yaşındaki Mehmet Yeşilyurt isimli hasta, Kayseri'de ilk defa özel bir hastanede gerçekleştirilen kapalı koroner bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Kalp cerrahı Doç. Dr. Sami Kunt, hastanın ana göğüs kafesini açmadan başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Mehmet Yeşilyurt, hastanemize 20 gün önce göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle müracaat etti. Ana damarlarında tıkanıklık tespit edildi. Bunun üzerine hastaya riskleri anlatılarak ameliyat önerildi. Kayseri'de ilk olan bu ameliyatta hastanın ana damarlarına kapalı bir yöntemle bypass cerrahisi uyguladık. Bu yapılan ameliyatı kalbi durdurmadan gerçekleştirdik. Dünyada bu tür ameliyatlar nadiren uygulanmaktadır. Hastamız şu an eski sağlığına kavuştu.

Kayseri'de ilk olarak böyle bir ameliyatı gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Bu tür ameliyatlarımızı hastalarımızın durumu müsait olduğu müddetçe yapmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.
89 yaşındaki Yeşilyurt ise, "Ameliyatı gerçekleştiren doktorumuza ve hastanemize teşekkür ederim. Şimdi çakı gibi oldum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?