3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'de kar yolları kapadı

Kayseri’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kapanan Erciyes-Kayseri ve Erciyes-Develi yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışı ve kaygan yol nedeniyle bir çok araç yolda mahsur kalırken, zincirsiz araçların yola devam etmesine izin verilmiyor.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kapanan Erciyes-Kayseri ve Erciyes-Develi yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışı, tipi ve yolun kaygan olması nedeniyle zaman zaman Erciyes yolu jandarma tarafından trafiğe kapatılıyor. Kaygan yol nedeniyle bir çok araç yolda mahsur kalırken, zincirsiz araçların geçiş yapmasına izin verilmiyor.

Yolda kalan araçların yardımına jandarma ekipleri yetişirken, bir çok sürücü ise zincir takmak için uzun çaba sarf ediyor. Yol üzerinde ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, gün boyunca jandarma ekipleri yolu kontrol altında tutuyor. Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan otellerde konaklayan vatandaşlar ise aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle dışarıya çıkamıyor.

Karayolları ekipleri ve karla mücadele araçları aralıksız çalışmalarına devam ederken, Erciyes Kayseri yolunun akşam saatlerinde tamamen ulaşıma açılacağı öğrenildi. Ayrıca Erciyes Kayak Merkezi ve civarında da kar kalınlığının 15 ile 25 santimetre arasında olduğu öğrenildi. Hisarcık civarında bulunan evler ve arabaların üzeri tamamen karla kaplanırken, çiçek açan ağaçlar da kar altında kaldı.

KAYSERİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 17:41:30
Güncelleme :16 Nisan 2004 Cuma 17:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?