1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kayseri'de karla 24 saat mücadele

Kayseri'nin Talas İlçe Belediyesi karla mücadele ekipleri, buzlanmaya karşı 15 araç ve 35 personelle 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. 

Talas Belediyesi Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri kış sezonu boyunca kar ve buzlanmalara karşı 2 greyder, 3 kepçe, 5 kamyon, 2 tuzlama aracı, 1 mini yükleyici, 1 traktör ve 1 adet kar savurma aracıyla toplam 35 personel 3 vardiya halinde 24 saat karla mücadelede bulunuyor. 

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kış nedeniyle kesintisiz karla mücadele hizmeti vereceklerini belirterek kar ve buzlanmalara karşı ekiplerin anında müdahalesiyle ilçede ulaşıma kapalı cadde ve sokağın bulunmadığını belirtti. Yıldırım, "Bu kış sezonunda kar ve buzlanmaları önlemek amacıyla 150 ton tuz aldık. Yukarı Talas ve Ali dağı caddeleri gibi birçok yolun eğiminin fazla olması nedeniyle kar ve buzlanmaların meydana gelmesi halinde ulaşım aksamaktadır.

 Bunun için en etkili yöntem anında müdahale ile karı temizleyerek zamanında tuzlama yapıp buzlanmaları önlemekteyiz. Şüphesiz ilimizde kışın yağışlı ve sert geçmesi ekiplerimizi 24 saat aralıksız çalışmasını gerektirmektedir. Yayaların ve trafik sürücülerinin kolay ulaşım sağlaması için kaldırımlar ana arterler ve ara caddeler özenle temizlenmektedir. Karla mücadelede en sıkıntı çektiğimiz konulardan biri ana cadde ve ara sokaklara gelişi güzel park edilmiş araçlar ekiplerimizin çalışmasını engellemektedir. Halkımızdan bu konuda çalışmaları hızlandırmak adına yardımcı olmalarını bekliyoruz. Ayrıca her türlü istek ve şikayetler için vatandaşlarımızın 'ALO 153' hattıyla günün her saatinde bizlere bilgi vermelerini ve çalışmalarımıza yardımcı olmalarını beklemekteyiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 13:10:44
Güncelleme :6 Şubat 2007 Salı 13:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?