30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri'de maganda dehşeti

İzmir'de 9 ay önce sokak ortasında pompalı tüfekle rastgele ateş ederek bir çocuğun sakat kalmasına neden olan 18 yaşındaki D.G, ailesinin taşındığı Kayseri'de yine pompalı tüfekle cinayet işledi.

Geçen eylül ayında Buca Adatepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, birçok suçtan poliste kaydı bulunan D.G, yolda karşılaştığı 19 yaşındaki tekstil işçisi F.D'den kendisiyle dolaşmasını istedi. F.D'nin isteğini kabul etmemesine sinirlenen D.G, yanında bulunan havalı tabancayı çıkartarak tehditler savurdu. İki genç arasında yaşanan kısa tartışmanın ardından sahibi oldukları hurda deposuna giden D.G, bu kez ruhsatsız pompalı tüfeği alarak döndü.

Uzakta otururken gördüğü F.D'ye etraftaki çocuklara aldırış etmeden peşpeşe ateş eden D.G'nin tüfeğinden çıkan domuz kurşunları, bu sırada arkadaşlarıyla oynayan 7 yaşındaki Ş. Ç'nin sağ bacağına isabet etti. Bir anda bacağı kanlar içinde kalan ilköğretim 2'inci sınıf öğrencisi Ş.Ç, acılar içinde yere yığıldı.

BACAĞI KESİLDİ

Olaya büyük tepki gösteren çevre sakinleri tarafından Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz öğrencinin parçalanan sağ bacağı diz altından kesildi.

Uzun süre hastanede tedavi görmesi nedeniyle Ş. Ç'nin okul hayatı da yarıda kaldı. Sık sık hastaneye giderek fizik tedaviye başlayan Ş.Ç, takılacak protez bacakla yürüyeceği günlerin hayalini kurmaya başladı.

SADECE 85 GÜN CEZAEVİNDE YATTI

Olaydan sonra kaçan D. G, yaklaşık 3 ay süren takibin ardından yakalanarak tutuklandı, cezaevine konuldu. Ş.Ç'nin bacağınım kesilmesine neden olan D.G, 85 gün cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildi.

Ş.Ç'nin ailesi sanığın tahliyesine tepki gösterdi.

sakatKAYSERİ'DE DE USLANMADI

İzmir’de D.G’nin silahlı saldırısı sonucu yaralanan öğrenci S.Ç sakat kaldı.

Olayların ardından saldırgan D.G'nin babası N.G ve annesi D.G, çevresinden kopartarak uslanmasını istedikleri çocukları D.G ile Kayseri'ye taşındı. Ancak burada da rahat durmayan D.G, geçen 3 Haziran'da karıştığı olay sonrasında yine cezaevine konuldu.

Kayseri Yunus Emre Mahallesi, Bağdat Caddesi'nde gece yarısı kadın yüzünden çıkan tartışmada 55 LZ 045 plakalı otomobilde bulunan D.G ve arkadaşı T. Ö, 38 PA 154 plakalı otomobildeki B. Y ve amcasının oğlu H. Y'yi kovalamaya başladı. Kısa süren kovalamaca sonrasında iki amca oğlu, otomobille Dallı Çıkmaz Sokak'a girdi. Burada, silahlı çatışma çıktı. Tabanca, tüfek ve bıçak kullanılan olayda B.Y, kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Amca oğlu H..Y ile T.Ö ve D.G ise çeşitli yerlerinden mermi ve saçmayla yaralandı.

H.Y, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne kaldırılırken, T.Ö ve D.G de otomobille kaçmaya başladı. Polis tarafından yaklaşık 1 kilometre ilerdeki 75'inci Yıl Cumhuriyet Lisesi önünde durdurulan otomobildeki yaralı T. Ö ve D.G de aynı hastaneye kaldırıldı.

YİNE POMPALI TÜFEK KULLANMIŞ

D.G'ün kullandığı otomobil içinde İzmir Buca'da gerçekleştirdiği yaralama olayında olduğu gibi yine pompalı tüfek bulundu. D.G, hastanedeki tedavisinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olayda hayatını kaybeden B.Y'nin ölümüne ilk incelemelerde D:G'nin neden olduğu belirlendi. Olay yerinde ele geçirilen tabanca ve tüfek incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderilirken, kesin sonucun araştırmalar sonrasında belirleneceği bildirildi.

AKILLANMADI

DHA muhabirinin D.G'nin hastanedeki tedavisi sırasında telefonla konuştuğu anne D. G, oğlunu çabalarına rağmen uslandıramadıklarını, elini yine kana buladığını söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 12:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?