30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri'de malubiyet üzüntüsü

Turkcell Süper Ligi'nin 7. haftasında Denizlispor, sahasında Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı. 

Yoğun yağmur yağışı altında oynanan ve yaklaşık 3 bin taraftarın izlediği karşılaşmada maçın hakemi Mehmet Fatih Gökçe, verdiği kararlarla her iki takımdan da büyük tepki aldı. Denizlispor'dan Bülent Ertuğrul, Kayseri Erciyesspor'dan da Cenk'i oyundan atan Gökçe, maç bittikten sonra itiraz eden Kayseri Erciyesspor kalecisi Zafer'e soyunma odasına giderken 2. sarı karttan kırmızı kartı gösterdi. 

Maçın ardından Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur'un yerine basın toplantısına Kulüp Başkanı Ahmet Çetinkaya geldi. 

Hakeme ağır eleştirilerde bulunan Başkan Çetinkaya, "Türkiye liglerine yakışmayacak bir hakem, maçı katletti. Hakem, inanılmaz derecede kötü bir maç yönetti. Böyle bir hakeme hakem diyemiyorum. Çünkü böyle bir hakemlik yok. Böyle bir hakemi göreve verenlerin de kendilerine gerekli soruları sorması gerekir. Böyle bir ortamda böyle bir maçın oynanması sadece katliamdır. Denizli'de yaşadığımız olaylar bizi inanılmaz derecede rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık durumu, Kayseri'nin 2 takımının olması nedeniyle değişik söylentileri doğrular niteliktedir. Ligin ilk maçından beri biz, hakemlerin kasıtlı bir şey yapacağına inanmadık" diye konuştu. 

Denizlispor Teknik Direktörü Faruk Hadzibegic, Kayseri Erciyesspor karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "En zor günümüzde bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Denizlispor formasının ne kadar ağır olduğunu ve bu ağırlığı taşıyabilecek nitelikteki futbolcularımı kutluyorum. Çok zor şartlarda da olsa kazanmasını bildik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Çok enteresan bir maç oldu. Maçın ikinci yarısında 2-0 öne geçtik, daha sonra maç 2-1'e geldi. Kazandığımız için mutluyuz" dedi. 

Denizlisporlu futbolcular Sedat ve Yusuf ise, zor bir maç olduğunu, ancak kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 22:16:32
Güncelleme :25 Eylül 2006 Pazartesi 11:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?