1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kayseri'de otobüs güzergah değişiklikleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Doğu Terminali'nin hizmete girmesiyle birlikte 1 Şubat 2007 tarihinden itibaren şehrin doğusundan gelen bütün köy, kasaba ve ilçe araçlarının şehir içerisine girmesine izin verilmeyecek. 

Yapımı tamamlanan ve bir süre önce hizmet vermeye başlayan Doğu Terminali'ne girmek zorunda olan bütün köy, kasaba ve ilçe otobüsleri, şehir merkezine yolcu taşıyamayacak ve rastgele yerleri durak olarak kullanamayacak.

 İlk olarak Doğu Terminali'ne girmek zorunda olan köy, kasaba ve ilçe araçları için belli güzergahlar çerçevesinde Hastane Caddesi kavşağına ve üniversiteye kadar servis yapmalarına izin verilecek. Buna göre hastaneye gidecek olan yolcuları ulaştırmak amacıyla çevre yol üzerinden Hastane Caddesi kavşağına kadar gelebilecek olan araçlar, buradan "U" dönüşü yaparak yine aynı hat üzerinden Doğu Terminali'ne ulaşabilecek. Yeni Sanayi ve Organize Sanayi Bölgesi'ne gidecek olan araçlar da yine çevre yol üzerinden ayrılmadan sanayi bölgelerine ulaşacak ve yine aynı hat üzerinden Doğu Terminali'ne ulaşacak. Doğu Terminali'ne gelip yolcusunu indiren ancak üniversiteye gidecek çok sayıda yolcusu olan araçlar da çevre yol üzerinden 30 Ağustos Bulvarı'na girebilecek ve oradan da Aşık Veysel Bulvarı'ndan üniversiteye ulaşacak. Bu araçlar dönüşte de yine aynı hattı kullanacak ve Doğu Terminali'ne gidecek.
Öte yandan, şehir merkezine gitmek isteyen vatandaşlar da, Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Terminali esnafı tarafından temin edilen otobüslerle ücretsiz olarak şehir merkezine taşınacak. Bu otobüsler, Sivas Caddesi istikametinden gelip Fuzuli Kavşağı'ndan Farabi Caddesi'ne oradan da Kızılırmak Caddesi boyunca devam edip daha önce durak yeri olarak kullanılan Stadyum arkasındaki alana gelebilecekler. Dönüşte de İl Müftülüğü önünden Sivas Caddesi'ne girerek caddeyi boydan boya kat edecek olan otobüsler, Mimarsinan Kavşağı'ndan "U" dönüşü yaparak yeniden Doğu Terminali'ne ulaşacaklar. Doğu Terminali'ne giden bu otobüsler, Sivas Caddesi üzerinde Emirgan Parkı karşısında ve Alpaslan Parkı önünde bulunan belediye otobüs duraklarından yolcu alabilecek.
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 18:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 88.230.173.xxx Tarih : 2.02.2007 10:19:54
Ben bir vatandaş olaram bu işi çok ters buluyorum.Çünkü bütün ilçe ve köy arabalarını burada topluyorsunuz daha sonra ücretsiz servis eşliğinde tekrar bir taşıma yapıyorsunuz.Madem böyle bir şey yaptınız bırakın bütün arabalar şehir meydanına girsinler.Yani ek bir masraf daha olmazdı.