5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri'de 'Terör' paneli yapılacak

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, terörün günümüzde bir sektör haline dönüştüğünü belirterek, “Terör ilk insandan bu yana değişik boyutlarıyla karşımıza çıkan siyasi, ticari bir metot olmuştur” dedi.

Rektörlük Senato Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, yarın yapılacak 'Terör' konulu panel hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Metin Hülagü, üniversite olarak akademik eğitimin yanı sıra önemli panellere de ağırlık vereceklerini söyledi.

Hülagü, "Yarın Sabancı Kültür Sitesi'nde 'Terör' konulu bir panel düzenliyoruz. Bu panel bundan sonraki yapacağımız panellerin bir halkası olacak. Terör ilk insandan bu yana değişik boyutlarıyla karşımıza çıkan siyasi, ticari bir metot olmuştur. Günümüzde ulusal ve uluslararası boyutlarda faaliyetlerinin olduğunu görüyoruz. Bu örgütlerin arkasında büyük sermaye ve güçlerin olduğunu da görmekteyiz. Buradan da sektör diyebiliriz" dedi.

Yarınki 'Terör' panelinin içeriği hakkında da bilgiler veren Hülagü, "Terör nedir? Terör örgütleri nelerdir? Terörün arkasındaki güçler nedir? Türkiye'de neden terör önlenemiyor? Bu konularda bilgiler verilecek. 3 saatlik bir panel olacak. Terör sadece üniversitenin meselesi değil, bunu Kayseri ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Akademik olarak sıcak gündemi yakından takip etmek istiyoruz" dedi
Hülagü, 'Terör' panelinden sonra 'Orta Doğu' konulu bir panel düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yarın saat 10.00'da Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenecek olan 'Terör' konulu panele konuşmacı olarak, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Abdulkadir Çevik, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Prof. Dr. İtler Turan, İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Doç. Dr. Can Yirik, Uluslararası Stratejik Araştırma Kurumu'ndan Doç. Dr. İhsan Balcı ve Doç. Dr. Sedat Laçiner, Terörle Mücadele Daire Başkanı Emniyet Amiri Dr. Bilal Sevinç'in katılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 14:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?