2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Kayseri'de teröre karşı yürüyüş...

Kayseri’de, İstanbul’daki patlamaları protesto etmek için Emek Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda "Terörü Kınama" mitingi gerçekleştirildi.

Eylem sırasında bir sendikalıyı Türk Bayrağı’na bastığı için uyaran Güvenlik Şube Müdürü ile sendikalı arasında tartışma yaşandı.

Kayseri Emek Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen "Terörü ve Şiddete Karşı Barış" mitingine, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla terörü kınamak için gelen vatandaşlar sessiz eylem yaptı. Konuyla ilgili açıklamayı ilk olarak Memur-Sen il temsilcisi Ahmet Özer yaptı. Özer, konuşmasında, "Bizler İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıları kınıyoruz. Bizim onlarca insanımız orada hayatını kaybetti. Yüzlerce insanımız yaralandı. Biz de onlara destek vermek ve terörü kınamak amacıyla ’Terör ve Şiddete Karşı Barış’ sessiz protesto eylemi düzenliyoruz" dedi. Daha sonra söz alan Ali İhsan Öztürk de yaşanan terör eylemlerini kınadıklarını belirtti.

Bayrak tartışması gerginliğe yol açtı 

Açıklamalar sırasında büyük boyuttaki Türk bayrağını tutan sendikalılardan birini bayrağa bastığı için uyaran Kayseri Güvenlik Şube Müdürü Mahmut Parlak ile sendikalılar arasında tartışma yaşandı. Bayrağa bastıkları için sinirlenen Parlak, sendikalılara bayrağa sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali İhsan Öztürk ise Güvenlik Şube Müdürü Mahmut Parlak’a "O bayrağa sahip çıkmayı biz sizden iyi biliriz. O zaman siz de bu eyleme destek verin" dedi.

Daha sonra eyleme katılanlar, olayı alkışlayarak protesto ettiler.

Tartışmada zaman zaman gergin anlar yaşanırken, sendikalılar eylem yaptıkları alanı terk ettiler. Sendikalıların alanı terk etmesi sırasında Güvenlik Şube Müdürü Mahmut Parlak ile Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali İhsan Öztürk arasındaki tartışma devam etti. Bu sırada Güvenlik Şube Müdürü Mahmut Parlak’ın oğlu babasıyla tartışan sendikalıların üzerine yürüdü. Sendikalılarla Parlak’ın oğlu arasında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra polis ekipleri olayları yatıştırdı.
Mahmut Parlak’ın oğlu babasının makam otosunun ön koltuğuna oturarak olay yerinden kaçırıldı. 19 yaşındaki genç, babasının otosuyla giderken bazı polisler ise basın mensuplarının aracın görüntüsünü almasını engellemek istediler. Sendika üyeleri kendilerini tartaklayan şahıstan şikayetçi olmalarına rağmen, Güvenlik Müdürü’nün oğlu olaydan hemen sonra babasının makam otosuyla ayrıldı.

KUBİLAY ÖZBİNGÖL-KAYSERİ (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 17:16:06
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?