3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'de virüs salgını yok

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İsmail Tamer “2. Oftalmoloji Günleri” ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Başhekim Tamer, toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, Kayseri'de Virüs salgınının bulunmadığını, vatandaşların içlerinin rahat olmasını söyledi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İsmail Tamer önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan “2. Oftalmoloji Günleri” etkinlikleri ile bilgilendirme vermek ve gündeme ilişkin durum değerlendirmesi yapmak amacıyla Başhekimlik Toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi.

Oftalmoloji Günleri etkinliğinin geçtiğimiz yıllarda birincisini düzenlediklerini ifade eden Başhekim Tamer, bu etkinlikten önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Devlet hastanesi olarak böyle bir etkinliği hazırlamanın zor olduğunu vurgulayan Tamer, “2. Oftalmoloji Günleri etkinliğimizde göz ile ilgili olarak göz tedavisi, göz hastalıkları, retina hastalıkları ve diğer göz hastalıkları ile ilgili bilimsel konularda veriler sunulacak. Bir yıldır bu etkinliği düzenlemek için çalışıyoruz, inşallah güzel bir kongre geçiririz. Hastane olarak bilimsel ataklarımız devam edecek” dedi.

Kayseri'ye gelecek olan Helikopter Ambulans ile ilgili gelişmelere de değinen Tamer, ”Sağlık Bakanlığımız ile gerekli yazışmalar yapıldı. İlk gelen Helikopter Ambulans Kayseri'ye gönderilecek. Yer olarak ta Göğüs Hastalıkları Hastanesi yanındaki boş alan hangar alanı olarak yapılacak. Gerekli izinler alındıktan sonra Sağlık İl Müdürlüğümüz burada çalışmalara başlayacaktır. Yeni hastanemiz ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içerisinde hastanenin temeli atılacak. Acil bölümünün temeli de bu yaz içerisinde atılacak” dedi.

Gündemde olan salgın ve kene olaylarına da vurgu yapan Tamer, “Kayseri'de salgın hastalıklar ile ilgili bir sıkıntı yok. Yaz aylarında ishal vakaları görülebilir. Bunları salgın diye değerlendirmeyelim. Arkadaşlarımız bu ishal vakaları ile ilgili olarak çalışmalarına devam ediyor. Kayseri'de salgın yok halkımız rahat olsun” şeklinde ifade etti.

Son yaşanan kene olaylarına da değinen Tamer, Kayseri'de kene olayları ile ilgili bir sıkıntı olmadığını ve hastanelerine Yozgat ve Sivas illerinden birkaç kene başvurusu olduğunu onlarında gerekli tedavi işlemlerinin yapıldığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 15:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?