30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri'de yardım yağmuru

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere 2 günlüğüne Kayseri'ye gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kayserili hayırsever işadamlarıyla birlikte buluştuğu akşam yemeğinde, Bakanlık tarafından başlatılan "Sevgi Evleri" projesi için yardım istedi. 

Bakan Çubukçu, Kayseri Sanayi Odası'nda düzenlenen akşam yemeğinde Kayserili hayırsever işadamlarıyla biraraya geldi. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından başlatılan "Sevgi Evleri" yapılması için Kayserili hayırsever işadamlarından destek isteyen Bakan Çubukçu, yuvalarda çocukların zaman zaman olumsuzluklarla karşılaştıklarını, sevgi evleri sayesinde kendi evlerinde yaşıyor gibi hayatlarını sürdüreceklerini söyledi. Kayserili hayırsever işadamlarına sevgi evleri hakkında bilgi veren Bakan Çubukçu, "Çocuğun sağlıklı gelişimi ancak bir aile yanında mümkün olabileceği ilkesinden hareketle Genel Müdürlüğümüz'ce korunmaya muhtaç çocukların öncelikle koruyucu aile, evlat edindirme, ayni nakdi yardım hizmetinden yararlandırılması ilkesi benimsenmiştir. Fakat alınabilecek bu tedbirlerin çözüm üretmemesi durumunda en son çare olarak kuruluş bakımı hizmeti tercih edilmektedir.

Kuruluş bakımı ülkemizde çok sayıda çocuğun bir çatı altında toplandığı toplu bakım modelidir. Her ne kadar kuruluşlar ev ortamına yakın tefriş edilmeye başlanmış ise de yeterli olamamaktadır. Son dönemde Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz'ce yeni model arayışına gidilerek, farklı hizmet modellerinin devreye sokulması ve bu yönde yeni kuruluşlar açılmasına yönelik planlamalar yapılmaktadır. 

Bu planlamalar arasında çok önemli bir yere sahip olan 'Sevgi Evleri Projesi' ile kuruluş bakımı yerine daha küçük birimlerde, aile ortamına benzer yapılar ve ilişki sistemi içerisinde çocukların yetiştirilebileceği küçük müstakil binalardan oluşturulan site içersinde bakımının sağlanmasıdır. Uygulamada faal olarak hizmet verilen Sevgi Evleri, İzmir, Gölcük, Tekirdağ, Muğla, İstanbul illerinde pilot uygulama olarak başlatılmıştır. 

Manisa, Niğde, Bursa ve Safranbolu'da inşaatı sürüyor, İstanbul Bahçelievler, Kocaeli Gebze, Ankara Saray ve Denizli ilinde proje aşamasındadır. Biz umut ediyoruz ki Kayserili hayırsever işadamlarımız da Sevgi Evleri Projesi'nde ellerinden geleni yaparak, çocuklarımıza yardımlarını esirgemeyeceklerdir. Zaten Kayseri Gönüllü Aile uygulamasıyla koruyucu aile uygulamasında da birinci sırada yer almaktadır" dedi. 

Kayserili hayırsever işadamları ise Kayseri'nin yardımı sevdiğini, Sevgi Evleri Projesi'nde de Kayseri'de yapılması planlanan 22 evi kendi aralarında paylaşacaklarını belirterek, Kayseri Valisi Osman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin koordinesinde çalışmalara en kısa sürede başlayacaklarını söyledi. 

KAYSO Başkan Mustafa Boydak, Kayserili hayırsever işadamları Ahmet ve Osman Köseoğlu tarafından Türkiye genelinde yapılan Sevgi Evleri'nin fırın, telefon, süstü ocak, elektrikli süpürge, ütü gibi tüm aksesuarlarını karşılayacaklarını, ayrıca Kayserili işadamları olarak Sevgi Evleri'nin tefrişlerini üstlenecekleri sözünü verdi. 

Bakan Nimet Çubukçu ise "Kayseri'ye geldiğimde ben Sevgi Evleri için açık artırma usulü yardım istemeyi düşünüyordum ama bu açık artırma değil bir açık çek oldu. Tüm Kayserili işadamlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 11:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?