5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri'de yeşil reçete operasyonu

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 281 şişe içerisinde toplam 9 bin 79 adet yeşil reçeteye tabi hap tableti ele geçirilirken, 1'e eczane sahibi 5 kişi de tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Uyuşturucu madde tacirlerine yönelik olarak yürütülen planlı operasyonlar kapsamında, uyuşturucu maddelerin yanı sıra bu maddelerle aynı etkiyi oluşturan ve alımı yeşil reçeteye tabi ilaçların sokak satıcılarından satın alındığı yönünde bilgi alındı.

Bunun üzerine yapılan çalışmalar neticesinde, reçete harici ve kutu dışında satışı yasak olan bu hapları uyuşturucu satıcılarının eczanelerden usulsüz olarak kutusunu 20 TL civarında satın aldıkları ve uyuşturucu kullanan şahıslara hapların adedini 5 TL civarında sattıkları belirlendi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde faaliyet gösteren eczane sahibi A.D.'nin (77), ecza depolarından temin etmiş olduğu yeşil reçeteye tabi hapları uyuşturucu madde kullanıcılarına ve satıcılarına satmaları için para karşılığında reçetesiz ve raporsuz olarak usulsüz sattığı tespit edildi.

23 Aralık 2008 tarihinden 9 Şubat tarihine kadar yapılan çalışmada, 281 şişe içerisinde toplam 9 bin 79 adet tablet ve 2 gram esrar maddesi ele geçirilirken, A.D., K.B., L.B., M.M., H.K., V.S., C.D., N.Y., S.Y., G.B. isimli şahıslar ise yakalanarak gözaltına alındı.

Dün adli makamlara sevk edilen şahıslardan A.D., M.M., V.S., K.B. ve L.B. tutuklanırken, H.K., C.D., N.Y., S.Y. ve G.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:18:39
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 17:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?