30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri'deki Yozgatlılar biraraya geldi

Kayseri'de yaşayan Yozgatlılar, "Sürmeli Yozgatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi'nde" biraraya geldi. Gecede Yozgat'ın örf ve adetleri yaşatılırken, geceye katılanlar gönüllerince eğlendi. 

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Sürmeli Yozgatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi'ne, Kayseri Valisi Osman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Yozgatlılar Derneği Onursal Başkanı Mustafa Çağan ile çok sayıda Yozgatlı katıldı.
 
Düzenlenen dayanışma gecelerinin insanları birbirine kaynaştırma ve yakınlaştırmak için etkili olduğunu belirten Vali Osman Güneş, yörelerin kültür ve adetlerinin yaşatılmasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Vali Güneş, "Bu tür gecelerde tüm yöre yaşayanı ve o yöreye gönül veren biraraya geliyor. Bu tür gecelerde şimdilerde yapılmayan tarihe gömülmüş adet ve örfler yaşatılıyor. Ne güzel bir duygu ki böyle etkinliklerle biraraya gelmek, kaynaşmak. Biz isteriz ki her yörenin bu tür dayanışma geceleri düzenlensin ve tüm insanlar biraraya gelsin" dedi. 

Konuşmaların ardından Sürmeli Yozgatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne katkısı bulunanlara plaket verildi. Plaket töreninden sonra Yozgat yöresine ait halk oyunları gösterileri ve Yozgatlı Halk sanatçılarının seslendirdiği yöreye ait türkülerle son buldu.
yozgathalk oyunu
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 11:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
öznur IP: 88.232.61.xxx Tarih : 5.07.2006 10:51:39
sürmeli yozgatlılar yardımlaşma ve dayanışma derneğine teşekkürlerimi bir borç biliyorum, tüm yozgatlı hemşehrilerimi böyle güzel ve anlamlı gecede biraraya topladığı için,mesafeler uzak ama gönüllerimiz hep sizlerle antalyadan sevgiler