4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'den Bursa'ya tek atış: 0-1

Ligde ne iddiası ne de sorunu bulunan iki takımdan Bursaspor'la Kayserispor'un maçında gülen taraf, golü ilk devrede Kemal Okyay'la bulan Kayserispor oldu.

Bursaspor: 0
Kayserispor: 1


11' Kemal O.

Bursaspor: Yavuz, Veli, Yenal, Jason, İsmail Güldüren, Ümit, Sercan, Volkan, Mustafa, İsmail Özgür, Eser

Kayserispor: Hakan, Durmuş, Pablo, Kemal, Ersoy, Ali Çandalı, Turgay, Orkun, Kamber, Savaş, Tayfun Yanar Gol: Dk. 11 Kemal (Kayserispor)

8. dakikada kazanılan serbest atışı kullanan Ali Çandalı, topu yaklaşık 25 metreden direkt kaleye vurdu. Meşin yuvarlak direğin hemen yanından auta çıktı.

11. dakikada Kayserispor 1-0 öne geçti. Turgay'ın pasıyla sağ kanattan hareketlenen Durmuş, topu kale alanına ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Kemal penaltı noktası üzerinden topu plase bir vuruşla filelere gönderdi. 0-1

20. dakikada gelişen Bursaspor atağında orta alandan aldığı topla hareketlenen Volkan, iki Kayserisporlu oyuncuyu çalımladıktan sonra topu yaklaşık 25 metreden sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak, yanından yanından auta gitti.

Maçın ilk yarısı konuk takımın 1-0 üstünlüğüyle geçildi.

50. dakikada Bursaspor atağında, Volkan'ın ceza yayı üzerinde Tayfun Yanar tarafından düşürülmesini hakem serbest atış olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Yenal'ın sert şutunda top direğin yanından auta çıktı. 55. dakikada ise Bursaspor'un kazandığı korner atışını kullanan Volkan topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Tum, gelen topu kafayla yere vurdurarak kaleye gönderdi. Kaleci Hasan'ı geçen topu Orkun son anda çizgi üzerinden kafayla çıkarttı.

70'de Bursaspor net bir gol pozisyonunu kaçırdı. Romaschenko'nun sol kanattan kullandığı korner atışında penaltı noktasına doğru gelen topa Mustafa kafayla vurdu. Kaleci Hasan'ı geçip kaleye giden topu çizgi üzerinden Pablo, son anda kafayla uzaklaştırdı.

76. dakikada Romaschenko'nun pasıyla sol kanatta buluşan Tum, çaprazdan topu sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Kaleci Hasan, köşeden kaleye giden topa iki hamlede sahip oldu.

Karşılaşma böylece Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

"Samet Aybaba istifa" sesleri

Maç sırasında Samet Aybaba, aleyhine ''istifa'' diye tempo tutan bir grup taraftarla tartışma yaşadı. Araya giren yardımcı antrenör Adnan Örnek, gerginliği büyümeden engelledi. Maçın 63. dakikasında bir grup Bursaspor taraftarı Samet Aybaba'yı ve takımın bu sezon gösterdiği kötü performansını protesto etmek amacıyla tezahüratlar eşliğinde stadı terk etti. Kale arkasında ''teksas'' olarak adlandırılan taraftar grubu da, maçın 75. dakikasında sırtlarını sahaya dönerek ''böyle gelmiş böyle gidecek'' ve ''bu sene şampiyon yine taraftar'' diye tezahürat yaptı.

...
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 22:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya aydınlı IP: 88.235.128.xxx Tarih : 9.05.2008 23:22:12

maçın hiçmi özeti konmaz bu kadar değersizmi kupa almak başka bir takım bu kupayı alsa her gün gösterimi olurdu saygılarmla.