1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kayseri'den Kraliçe geçti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Hollanda Kraliçesi Beatrix, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yaptı.

Boydak Holding'e ait tesislerde düzenlenen toplantıda, farklı sektörlerden seçilen 10 sanayici ve iş adamı, Kraliçe Beatrix ve beraberindeki heyete Kayseri'nin ekonomik durumu ve yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler.

Toplantıya, Kraliçe Beatrix ve beraberindeki Hollanda heyetinin yanı sıra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile eşi Hayrunnisa Gül, Kayseri Valisi Osman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Sektör temsilcilerinin brifinglerini dinleyen Kraliçe Beatrix, konuşmacılara Türkiye'de işçilerin nasıl örgütlendiğini, Avrupa'daki gibi sendikalaşmanın olup olmadığını veya işletmelerin farklı örgütlenme yapılarının bulunup bulunmadığını sordu.

Toplantıda kadın girişimcilerin de bulunmasına sevindiğini ifade eden Kraliçe Beatrix, "Aranızda kadın girişimciler görüyorum. Ailenin bir parçası olarak kadınlar iş hayatında üst konumlara yükselebiliyor mu? Kadınlara yönelik veya işe yeni başlayanlara yönelik desteklemeler, mikro krediler var mı? Gelinim de mikro kredi olanaklarıyla çok ilgileniyor" dedi.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Boydak da Kayseri'nin ekonomik faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Boydak, toplantı sonrası, Kraliçe Beatrix'e çini tabak hediye etti.

Kraliçe Beatrix, Bakan Gül ve beraberindekiler toplantının ardından Beştepeler mesire alanındaki Kayseri Evi'ne geçtiler. Burada Hollanda'da çalışan veya emekli olmuş gurbetçilerle bir araya gelen Kraliçe Beatrix, onlarla bir süre sohbet etti.
aa
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 15:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?