3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'den örnek kampanya

31 Mayıs tarihinde başlatılan “Kayseri Sigarayı Bırakıyor Türkiye’ye örnek oluyor” adlı kampanya kapsamında Kayseri genelinde 600 kişi sigarayı bıraktı.

Sigarayı bıraktıklarını beyan eden 600 kişi Pazartesi günü son kontrole girecek.

Kayseri Meydan Gazetesi’nin öncülüğünde başlatılan, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin desteklediği “Kayseri Sigarayı Bırakıyor Türkiye’ye Örnek Oluyor” adlı kampanya da sona yaklaşıldı. Kampanya çerçevesinde Kayseri genelinde yaklaşık 600 vatandaş sigarayı bıraktığını beyan etti. Kayseri Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Fevziçakmak Semt Polikliniği ve Belsin Sağlık Ocak’larına müracaat ederek, sigarayı bırakmak istediklerini belirten ve form dolduran yaklaşık 600 vatandaş, Pazartesi günü son kontrolden geçecek. Ankara’dan getirtilen özel cihaz ile kontrol edilecek olan tiryakilerin daha sonra altın ödülü alıp almayacakları belirlenecek. Sigarayı bıraktıkları tıbben tespit edilen vatandaşlara, Özal Sarraf’ın sahibi hayırsever işadamı Mükremin Öztürk tarafından birer adet çeyrek altın hediye edilecek.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Meydan Gazetesi’nin öncülüğünde başlatılan sigarayı bırakma kampanyası ile ilgili oluşturulan komiteden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kayseri’ye yakışır örnek bir sigara bırakma kampanyası olduğunu kaydeden Vali Bilici, “Sizleri tekrar tebrik ediyorum. Kayseri’ye yakışır Türkiye’ye örnek olacak bir kampanya oldu. Sizleri bu değerli çalışmalarından dolayı tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Kampanya kapsamında sigarayı bıraktığını beyan eden ve form dolduran vatandaşlar yaklaşık 2 aylık sürenin ardından son kontrole tabi tutulacaklar. Sigarayı bırakıp bırakmadıklarını tespit etmek amacıyla da Sağlık Bakanlığı Kayseri’ye iki adet cihaz gönderdi. Cihazlar, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Devlet Hastanesi’ne yerleştirildi. Pazartesi günü bu iki hastaneye gelecek olan vatandaşlar kontrolden geçecekler. Kontroller 4-5-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve 3 gün sürecek. Yapılan kontrollerde sigarayı bıraktıkları tıbben tespit edilen tiryakiler ise altın almaya hak kazanacak.

Türkiye’ye örnek gösterilecek olan sigara bırakma kampanyasının ödül töreni 8 Ağustos Cuma günü Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Birçok Milletvekili ve Kayseri’nin üst düzey bürokratlarının da hazır bulunacağı ödül törenine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 18:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?