4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'den Türkeş'in mezarına toprak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Teşkilatı'nın Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesine bağlı Yukarı Köşkerli Köyü'nden getirdiği toprak, Alpaslan Türkeş'in Ankara'da bulunan mezarına götürülmek üzere Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi.

Türk Bayrağına sarılı bir kutu içerisinde getirilen toprak için MHP İl Teşkilatı üyeleri tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenledi. Törenin ardından yaklaşık 200 kişiden oluşan Ülkü Ocakları üyeleri, Kayseri Ülkü Ocakları İl Teşkilatı önüne kadar yürüdü.

Ülkü Ocakları binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Ocak İl Başkanı Rifat Şener, Başbuğ Alpaslan Türkeş'in Türkiye'nin en karanlık ve karmaşık bir döneminde yeni gelen nesillerin milli tarih şuuru içinde yetişmeleri için nefes tükettiğini söyledi.

Şener, ''Zaman harcadı, emek verdi, çile çekti ve böylece Türkiye'nin geleceğini hazırlamış oldu. Türk milletini en kısa yoldan, en kısa zamanda modern uygarlık seviyesinin en üstüne çıkarmak, mutlu ve müreffeh, bağımsız, hür ve kendi haklarına sahip bir hayata kavuşturma ideali Türkeş'in ülküsünü oluşturdu'' dedi.

Bir gece muhafaza edilen toprak, bugün Ankara'ya götürülerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teslim edilecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 09:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?