3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayserigaz EWE ile ortak oldu

Kayserigaz, elektrik, telekomünikasyon ve doğalgaz sektöründe uluslararası alanda faaliyet gösteren Alman enerji şirketi EWE ile ortak oldu. İmza törenine Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katıldı.

Çalık Enerji Şirketlerinden Kayserigaz ile Alman enerji şirketi EWE arasında gerçekleştirilen anlaşmanın imza töreni Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. Törene, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gürler, Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, EWE Yönetim Kurulu Üyesi Heiko Harms ve Frank Quante, Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk ve Kayseri protokolü katıldı.

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, EWE şirketinin enerji dağıtımı konusunda 80 yıla yakın deneyimi olduğunu belirterek, "Bir yıl önce Çalık, olarak devir aldığımız Kayseri doğalgaz dağıtım işine başlarken, Kayserigaz'ı uluslararası düzeyde bir şirket haline getirmeyi ilke edinmiştik. EWE ile yapılan bu anlaşma, hedefimize ulaşmış olduğumuzu kanıtlıyor. Çalık Holding'in dinamizmi ile EWE grubu'nun enerji alanındaki deneyimini Kayseri'de ve Kayserigaz'da birleştireceğiz" dedi.

Kayserigaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola'nın ardından konuşan EWE Yönetim Kurulu Üyesi Heiko Harms ise EWE'nin doğalgaz ve elektrik dağıtımın yanı sıra telekomünikasyon alanında da yetkin bir şirket olduğunu belirterek, "Bu ülkenin ve pazarlarının dinamiği her yerde fark edilebilmektedir. Kayserigaz'ın profesyonel yönetimi ve iş yapış tarzındaki heyecanı beni oldukça etkilemiştir. Mutluluk duyduğumu başka bir husus da bu başarılı işbirliği içerisinde sadece ticari değil, bunun ötesinde samimi ve dostane ilişkilerimizi de devam ettirip geliştirecek olmamızdır" şeklinde ifade etti.

Son olarak konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'da Kayserigaz'ın Çalık grubu bünyesine katılmasının ardından bir yıl geçmeden gerçek bir başarı öyküsü haline dönüştüğünü söyledi. Çalık, "Kayseri'nin doğalgaz dağıtım hizmetini sağlayan, Kayserilileri çevreci, ekonomik ve en güvenli yakıt olan doğalgazın konforu ile tanıştıran Kayserigaz, çok kısa sürede Türkiye doğalgaz dağıtım sektörünün yenilikçi ve öncü şirketlerden birisi oldu. Kayserigaz'ın bu başarılı sonucunda, bugün Almanya'nın dünya çapındaki bir kuruluşu olan ve grup şirketlerimizden Bursagaz'ın da ortağı olan EWE ile ortaklık anlaşması gerçekleşmiştir. 2007 yılında Çalık enerji şirketlerinden Bursagaz'ın ortağı olarak Türkiye enerji sektörüne giren EWE, enerji dağıtımı konusundaki deneyimlerini Bursa'dan sonra Kayseri'ye taşıyarak, Kayserigaz'ın uluslar arası standartlarda faaliyet gösteren bir şirket olarak çalışmasını sağlayacaktır. Bu ortaklığın ardından şirketimizin daha da güçleneceğine, hizmet kalitesinde çıtayı daha da
yükselteceğine inanıyorum. Bu ortaklık her iki tarafa, ülkemize ve sektörümüze hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Kayserigaz ile EWE şirketi arasında Kayserigaz'ın yüzde 39.9 oranındaki hisselerinin devri protokolü imzalandı.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 16:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?