5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayserigaz'dan önemli uyarı!

Kayseri'de faaliyet gösteren Kayserigaz A.Ş., üzücü bir olayla karşılaşılmaması için vatandaşların ısı elde edilen cihazları yaşam alanından izole bir bölgede bulundurmalarını yada cihazların bulunduğu mekanlarda karbonmonoksit gazını tanıyarak kişileri uyaran 'Karbonmonoksit Detektörü' kullanılmalarını önerdi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Kayserigaz A.Ş., kış aylarında soğuk hava ve lodosun Kayseri'de etkili olduğunu hatırlatarak, karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin sıklıkla yaşandığı ve bazen ölümle sonuçlanan üzücü vakaların meydana gelebildiği belirtildi.

Karbonmonoksit gazı, kömür, odun, petrol ürünleri gibi kullanılan yakıttan bağımsız olarak, yakıtın verimsiz yanması ve ortamdaki oksijenin azalmasından kaynaklandığı ifade edilen açıklamada, “Açığa çıkan karbonmonoksit gazı, rengi, kokusu ve tadı olmadığın dolayı mekanda bulunanlar tarafından hissedilemez. Karbonmonoksit zehirlenmesi kişilerde; baş ağrısı, bulantı, kusma, konuşmakta zorlanma, bilinç bulanıklığı ve huzursuzluk gibi belirtilere yol açmaktadır. Bu belirtiler grip hastalığına benzer olduğundan, zehirlenmeye hatalı teşhis konulabilmektedir. Üzücü bir olayla karşılaşmamaları için Kayserili hemşehrilerimizi; ısı elde edilen cihazın yaşam alanından izole bir bölgede bulundurulmaları, eğer bu sağlanamıyorsa mutlaka yanma sonucu ısı elde edilen soba gibi cihazların bulunduğu mekanlarda karbonmonoksit gazını tanıyarak mekandaki kişileri uyaran 'Karbonmonoksit Detektörü' kullanılmalarını öneriyoruz. Bir karbonmonoksit detektörü, hem sizi hem ailenizi bir faciadan koruyabilir. Satın alacağınız karbonmonoksit detektörünü iyi seçmelisiniz. Aksi halde telafisi imkansız mağduriyetlerle karşılaşabilirsiniz” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?