4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayserili mucit bir ilke imza attı

Kayserili mucit Bekir Şişecioğlu’nun, ailesi için yaptığı kar bisikleti görenleri şaşırtıyor. Uzun yıllar resmi bir kurumda tamircilik yapan ve emekli olduktan sonra kendi atölyesini kuran 50 yaşındaki Bekir Şişecioğlu, çocukları ve kendisi için yaptığı kar bisikleti ile geldiği Erciyes Kayak Merkezi’nde görenleri şaşırtıyor.

Kayak yapmayı çok sevdiğini ancak, mevcut kayak ve kızaklarla kayamadığını belirten Bekir Şişecioğlu, "Kayak yapmayı çok seviyorum ancak, kayak takımlarıyla kayamıyorum. Bu sebeple ben de kar bisikletini icat ettim" dedi.

Erciyes’te kayak yapan kayakçıların şaşkın bakışları arasında kar bisikleti ile kayan Şişecioğlu’nun kızları Fatma Şişicioğlu ise, kendisinin normal kayak takımları ile de kaydığını ancak, babasının yaptığı kar bisikleti ile kaymanın çok daha keyifli olduğunu söyleyerek, "Bisiklete binmekten, kayak yapmaktan kolay birşey. Hem bunun için ders ve eğitim de gerekmiyor" şeklinde konuştu.

"Hababam" adını verdiği kar bisikletinin dünyada ilk olduğunu söyleyen Bekir Şişecioğlu, "Kar bisikletinin dünyada eşi benzeri olduğunu sanmıyorum. Bu benim icadım. Oldukça güvenli ve sürat konusunda en hızlı kayaktan daha hızlı" dedi.

Şişecioğlu, talep olursa seri üretime geçebileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 12:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halil Aydın IP: 85.104.70.xxx Tarih : 18.01.2009 17:59:39

BEKİR ABİ İCATIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELİNE SAĞLIK İNSANLARIMIZA BAZI İMKANLAR TANINSA DEMEKKİ YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR SAYGILARIMLA