3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayserililer dayanışma gününde hasret giderdi

Aralarında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün de bulunduğu Kayserililer, dayanışma gününde biraraya geldi.

Kayseri Yardımlaşma Derneği, İstanbul’daki Kayserililer’i biraraya getirmek için bir gün düzenledi. Sepetçiler Kasrı’ndaki güne, aralarında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, işadamı Kemal Bayraktar, İhlas Vakfı Başkanı Mehmet Okyay ve sanatçı Tekin Akmansoy’un da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Dayanışma gününde kötü hava muhalefetine maruz kalan davetliler, bahçede hazırlanan bölümden içeriye geçmek istedi. Yağmurdan korunmak için içeri girmek isteyen davetliler izdihama neden oldu. Bazı davetliler oturacak yer bulamayınca, yemeklerini yağmur altında yemek zorunda kaldı.

Kayserililer gününe gelen Bakan Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Günün anlamına değinen Gül, "İstanbul’daki Kayserililer’in biraraya geldiği ve hasret giderdiği bir gün. Ben de burada arkadaş ve dostlarımla biraraya geliyorum. Dernek yöneticilerine böyle bir gün için teşekkür ediyorum" dedi.

Basın mensuplarının, Kayserililer’in siyaset ve iş alanındaki başarılarını hatırlatmasına Gül, "İş alanında başarılı oldukları doğru. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde geçen yıl fabrika temeli atılmıştı. Bu yıl hizmete giriyor. Bu örnek alınacak bir davranış" şeklinde yanıt verdi.

Aslen Kayserili olan merhum Sakıp Sabancı’nın da Türkiye’nin yetiştirdiği büyük bir isim olduğunu ifade eden Bakan Gül, onun Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu kaydetti.

Bu arada bahçede Sakıp Sabancı için özel bir köşe oluşturuldu. Hazırlanan köşeye "Seni Özlüyoruz" yazan bir resim yerleştirildi. Güne katılan ve kendisi de Kayserili olan İhlas Vakfı Başkanı Mehmet Okyay da birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Böyle bir günde Kayserililer olarak biraraya gelerek hasret gideriyoruz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 18:33:56
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 16:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?