3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayserililer sokaklara döküldü

Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında Türkiye'nin Hırvatistan'ı penaltı atışları sonucunda elemesiyle birlikte Kayserililer sokaklara döküldü.

Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında Türkiye'nin Hırvatistan'ı penaltı atışları sonucu 4-2 yenmesinin ardından elemesi, Kayseri'de coşku ile kutlandı.

Türkiye mili takımın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıkmayı başarmasından sonra Kayseri'de vatandaşlar Atatürk Heykeli, Cumhuriyet Meydanı, Sivas Caddesi başta olmak üzere birçok yerde ellerine bayraklarını alarak milli zaferi kutladı. Genç, yaşlı tüm yüreklerin bir olduğu Kayseri'de yaşanan milli takım coşkusu, renkli görüntülere sahne oldu. Bir grup taraftar Atatürk heykeli altında bir araya gelerek, darbuka eşliğinde oynadıktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.


Kahvehanelerde veya evlerinde maçlarını izleyen bazı vatandaşlar araçları ile caddelerde klakson çalarak milli takımın başarısını kutladı. Kayserili vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar şehir turu attı.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bazı vatandaşlar ise Sivas Caddesi'nin gidiş ve dönüş yolunu kısa süreli kapattı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 04:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil akin IP: 88.227.173.xxx Tarih : 21.06.2008 19:50:47

helal be size kayseri milleti size kayseri ve türkiyeyi sevmeye kapı çok buyrun sevilmeyenler işde oan başladı türkün coşkusu yani kayseri başlayınca.