1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kayserililer yürümeyi sevdi

Kayseri’de sabah sporları yapanların sayısında her geçen gün artış oluyor. Erciyes merkezli, civar dağların zirvelerine haftanın birkaç günü yürüyüş yapanlar hem güne sağlıklı başlamanın hem de arkadaşları ile birlikte olmanın tadını çıkarıyor.

Toz karı, uzun pistleri ile Dünya kayak merkezleri arasında ün yapan sönmüş volkanik Erciyes Dağı, Kayserililerin sabah sporlarını yaptığı yürüyüş merkezi haline geldi. Kayseri’nin zamanla yürümeyi öğrendiğini belirten Erciyes Kardelen Ekibi yürüyüş lideri ve İl Genel Meclisi Üyesi Salih Köylü, Kayseri’de yürüyüş kültürünün yaklaşık 15 yıl önce başladığını söyledi. Erciyes Kardelen Ekibi’nin 1995 yılında Lifos dağı yürüyüşü ile bu spora başladığını açıklayan Erciyes Kardelen Ekibi yürüyüş lideri Salih Köylü, 13 yıldan beri hafta sonları aralıksız olarak yürüyüş yaptıklarını kaydetti. Köylü, “Yürüyüş sporları Kayseri’de bir kültür haline gelmeye başladı.

Erciyes’te 30 civarında farklı yürüyüş grupları var. Biz de kendi grubumuzu belli bir sayıdan sonra ikiye bölmek zorunda kaldık. Erciyes Kardelen Ekibi olarak şu anda 13 kişiden oluşan bir arkadaş grubuna sahibiz. Bizden ayrılarak farklı bir grup kuran diğer arkadaşlarımızın sayısı ise 11 kişi. Belirli haftalarda onlarla aynı parkurlarda yürüyüş yaparken karşılaşıyoruz. Bu spor insana çok faydalı. Yürüyüşlerde ciğerlerimizi temiz hava ile dolduruyor, hem muhabbet ediyor, hem de haftanın iş stresini atarak huzurlu bir şekilde evimize dönüyoruz” dedi.
Erciyes ve civarı dağlara çıkmaya fırsat bulamayanlar için Kayseri şehir merkezinin belirli noktalarında belediyeler tarafından yapılan düzenlemelerle yürüyüş yapmaya elverişli onlarca yürüyüş pisti de bulunuyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 15:20:49
Güncelleme :11 Aralık 2007 Salı 15:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?