3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayserililer'in AB çıkarması

Avrupa Birliği (AB) tarafından açılan proje ihalesi sonucunda aralarında Kayseri Ticaret Odası’nın da bulunduğu 4 kuruluş, AB Hibe Programı’ndan yararlanma hakkını kazandı.

Ticaret Odası’nda yapılan AB projeleri tanıtım toplantısına, Kayseri’den başvuru yaparak hibe almaya hak kazanan kuruluşların temsilcileri katıldı. AB tarafından verilecek olan ve toplam tutarı 461 bin euro olan hibeyi Kayseri’den Ticaret Odası, Kayseri Erezyonla Mücadele Vakfı (KAYEMA), Oto Sanatkarlar Odası ve Erciyes Üniversite Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) tarafından hazırlanan projeler kazandı.

Projelerin tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, AB sürecinde Türkiye’nin ekonomik yapısını değerlendirdi. Türkiye’nin yaşanan krizlerin ardından iyi noktalara doğru ilerlediğini söyleyen Kilci, bütün olumlu gelişmelere karşın, hala durgunluk döneminin devam ettiğini öne sürdü. Kayseri Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve 239 bin euroluk hibe almaya hak kazanan projeyle ilgili bilgiler de veren Kilci, kısa adı PEDAL olan Personel Değerlendir ve İşe Al Projesi ile İş-Kur’a kayıtlı bulunan ve yabancı dil bilen üniversite mezunu işsiz gençlerin kendilerini ispatlayabilecekleri bir kurs programı düzenleneceğini kaydetti. Kilci, program sonunda başarılı olan gençlerin, iş gücü olarak istihdam edilmesini hedeflediklerini söyledi.

Kayseri Ticaret Odası’nın projesi dışında Oto Sanatkarlar Odası tarafından hazırlanan ’BİLMEK’ adlı proje ile otomasyonlu cihazların kullanılmasıyla, oto tamir atölyelerinin rekabete daha açık ve teknolojiyle buluşturulması hedefleniyor. Projeyle ilgili açıklama yapan Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin ise Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi Geliştirme Derneği ile ortaklaşa hazırlanan projeyle merkez içinde oluşturulacak eğitim ünitesinde oto tamircilerine eğitim verileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 19:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?