5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayserililerin misafirperverliği

Grup 38 Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, Türkiye-Ermenistan maçının Kayseri'de oynanması durumunda Ermeni taraftarları evlerinde misafir edeceklerini söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Grup 38 Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Estonya maçının Kayseri'de oynanacağını, Ermenistan maçının da oynanması için girişimlerin devam ettiğini söyledi.

Bu maçlar vesilesiyle Kayseri ve Türkiye'yi en iyi şekilde dünyaya tanıtacaklarını ifade eden Yaldızlı, "Ermenistan maçı ile ilgili bazı kuruluşların gelecek Ermeni misafirlerin evlerde ağırlanması fikrini hem destekliyor hem de eksik buluyoruz. 5 Eylül'de oynanacak olan Estonya maçı için Kayseri'ye gelecek olan Estonyalıları da evlerimizde misafir etmek istiyoruz. Coğrafya olarak bize uzak olan bu ülkeyle oynayacağımız maçın Ramazan ayına rastlaması, geleneklerimizi ve Türk misafirperverliğini gösterebilmemiz açısından bir fırsattır. Yine 14 Ekim'deki Türkiye-Ermenistan maçının da Kayseri'de oynanması durumunda Ermeni misafirlerimizi evlerimizde en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Bütün dünyanın gözünün üstümüzde olacağı bu maçtan hem Kayseri hem de Türkiye olarak yüz
akıyla çıkacağımıza yürekten inanıyoruz. Üyelerimiz bu konu da tam kadro hazır" dedi.

Grup 38 Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncealan ise, Ermeni taraftarları evlerinde misafir etmek için gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti. İncealan, "Türkiye-Ermenistan maçının Kayseri'de oynanmasını istiyoruz. Ayrıca maç için gelecek olan Ermeni taraftarları evlerimizde misafir etmek için gerekli yerlere başvuruda bulunacağız" diye konuştu.

Kayserili ev hanımı Emine Bulut ise, Ermenileri evlerinde misafir etmeye hazır olduklarını söyledi. Gelen Ermenilere Kayseri mantısı da yedirmek istediğini ifade eden Bulut, "Türkiye-Ermenistan maçının Kayseri'de oynanması durumunda gelecek olan Ermeni taraftarları evimde misafir ederim. Onlara Kayseri mantısı ikram ederim. Misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermek için elimden geleni yaparım" ifadelerini kullandı.

Kayserili genç Eylül Yazar ise, gelen Ermeni taraftarları misafir etmek istediğini ve onlara Kayseri mantısı ise katmer ikramında bulunmak istediğini kaydetti.
Bir araya gelen Kayserililer hep bir ağızdan 'Türkiye' diye tezahüratta bulundu. Bu sırada grubun içerisinde bulunan bir çocuğa ait olduğu öğrenilen köpeğin de tezahürat esnasında havlaması gülüşmelere neden oldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:27:32
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 16:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?