8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kayseri’nin 2. Kadir Has’ı vefat etti

KAYSERİ’NİN 2. KADİR HAS’I VEFAT ETTİ

Kayseri’de bir emekli maaşıyla yaptığı hayırseverlik hizmetleri nedeniyle “Kayseri’nin 2. Kadir Has’ı” olarak adlandırılan Mehmet Koçyiğit Hakk’a yürüdü.

Son olarak Doğumevi Acil Servisinin yapımı için büyük katkılarda bulunan Mehmet Koçyiğit, tedavi gördüğü Göğüs Hastalıkları Hastanesinde hayatını kaybetti. Koçyiğit’i son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmazken, Doğumevi Başhekimi Uzm. Dr. Lokman Çam, “Mehmet amcanın yaptığı hayırlar Kayseri halkı tarafından takdire şayan olarak nitelendiriliyor. Gerçekten de öyle bir insan. Son nefesine kadar nereye yardım edebilirim diye düşünen bir kişiliğe sahipte. Hastanemiz Acil Servisine de büyük destek verdi. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Emekli maaşı ile Kayseri’ye yaptığı hayır hizmetleri Ebiç kasabasında doğan Mehmet Koçyiğit vefatına kadar kendisini adeta bu topluma vakfetmişti. Birçok hayır işlerine öncülük eden Mehmet Koçyiğit’in köyünde ki okulun yapımı, Kur’an Kursları, Doğumevi Acil Servisi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve daha birçok hayır işleri yapmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 13:34:04
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 13:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?