3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'nin Gül'ü hasret giderdi

Bazı incelemelerde bulunmak ve çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere memleketi Kayseri’ye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin yeni rektörlük binasının açılış törenine katıldı.

Kampus içerisinde 11 yıl önce temeli atılan rektörlük binasının açılışında konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, uluslararası eğitim ve araştırma alanında rekabet gücü yüksek bir üniversite olmayı hedeflediğini belirterek, "Ülkemizin ekonomik sıkıntılarına rağmen üniversitemiz Kayserili hayırsever iş adamlarından aldığı destekle fiziki altyapısını önemli ölçüde tamamlayarak, diğer üniversiteler arasında avantajlı bir konuma ulaşmıştır" dedi. Daha sonra söz alan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, hayırsever işadamlarının yaptırdığı fakülte binalarının devlet tarafından rektörlük binasına oranla daha kısa sürede bittiğine dikkat çekerek, "Buradan alınacak bir ders var o da özel sektörde işler daha çabuk yürüyor" dedi. Hayırseverlere de teşekkür eden Bakan Gül, "Kazandığınızı bu şekilde harcamanın tadını alın. Yaptığı hayır işleri böylesine büyük olan Kayseri ilini siyasette temsil etmek onurlu bir şey, ne kadar övünsek azdır. Sizlere yaptığınız hizmetin karşılığını bu millet sevgisiyle verecek. Kayseri’de hayır işlerinin bu şekilde devam etmesini istiyoruz. Bu davranışlar başkalarına da örnek olsun. Burada işadamları büyük fedakarlıklarda bulundu, önemli hizmetler yaptı. Bu hizmetleri yapmaya devam edecekler. Erciyes Üniversitesi hayırseverin yaptığı işlerde lider. Birçok üniversiteye örnek olmuştur. Ben hayırseverlerimize yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül törende daha sonra Erciyes Üniversitesi’ne fakülte ve hizmet binası yaptıran hayırsever iş adamlarından İbrahim Özbıyık, Bekir Özbıyık ve İbrahim Göknar’a altın madalya, İzzet Bayraktara ise gümüş madalya verdi.

Bakan Gül, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi açılışı ve İzzet Bayraktar Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu binasının temel atma törenine katıldıktan sonra, cuma namazını kılmak üzere Erciyes Üniversitesi Camii’ne gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 17:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?