5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri'nin ihracat rakamları artıyor

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, son aylarda düşüş içerisinde olan Kayserili firmaların ihracat oranlarının Haziran ayından itibaren artış göstermeye başladığını kaydetti.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Haziran ayında ihracatın artış eğilimine girdiğini belirterek, ihracatın, bir önceki aya göre yüzde 10,7’ artarak, 90,4 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

2009 yılı Haziran ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Odamız üye firmaları 2009 yılı Haziran ayında 88 ülkeye ve 2 Serbest Bölgeye 90,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Bu rakam bir önceki yıla göre kıyaslandığında yüzde 25,6 oranında bir düşüş olduğu gözleniyor. Bir önceki aya göre ise yüzde 10,7 oranında artış oldu” dedi.

İthalat rakamları hakkında da bilgi veren Başkan Boydak, Kayseri’nin 2009 yılı Haziran ayı ithalat rakamı 41,2 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki aya göre yüzde 3,5 oranında artış yaşandığını dile getirdi.

İhracatta ilk üç sırayı Irak, ABD ve Almanya’nın aldığını belirten Başkan Boydak,” İhraç edilen ürünlerin sırası ile demir-çelik’ten mamul eşyalar, mobilya, tekstil olduğunu, Hes Hacılar Elektrik San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş ve Orta Anadolu Tic. ve San. İşl. A.Ş.’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını söyledi”.

Geçen günlerde açıklanan İSO İlk 500 sanayi kuruluşu arasında Kayseri’nin 14 firmasının yer almasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Boydak, “Şehrimizin benzer iller ve oralardaki sanayi kuruluşlarının büyüklüğü ile kıyaslandığında iyi bir trend içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu yeterli olmamakla birlikte firmalarımızın hayatiyetlerini devam ettiriyor olmalarının sıralamaya girmememizde önemli olarak görüyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 16:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?