5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri'nin ISO 500 gururu

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) her yıl yayınladığı "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" anketinin 2008 yılı sonuçlarının açıklandığını ve Kayseri'den 14 firmanın bu listede yer aldığı söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Boydak, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde, geçen yıl Kayseri sıralamasında ilk sırada olan HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bu yılda birinci olduğunu, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. ise ikinci sırada yer aldı belirtti.

Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin de üçüncü sırada bulunduğunu ifade eden Boydak, sıralamaya giren Kayserili firmaları kutladı. Başkan Boydak, “Bu sıralamalarda yer almak önemli. Ancak bu firmaların hayatiyetlerini devam ettirmeleri daha da önemlidir. Kayseri kendi emsallerine göre iyi bir konumda, ancak yeterli görmüyoruz. Kayserimizin daha iyi yerlerde olmasını isteriz, ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde 2008'in ikinci yarısını çok ağır şartlarda geçirdi. Firmalarımızın bu trentten etkilendiğini hepimiz görmekteyiz. 2009 verilerinin 2008'den daha iyi çıkmasını, ilimizin sanayi potansiyelinin daha da artmasını temenni ediyoruz” dedi.

Artık Kayseri'de sanayi kültürünün geliştiğini ve tabana yayılması gerektiğini belirten Başkan Boydak, sıralamaya giren tüm Kayserili firmaları kutlarken, ikinci 500 sıralamasında daha fazla Kayserili firma beklediklerini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 20:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?