3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'nin veri tabanı oluşuyor

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Kayseri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAYHAM), bugüne kadar Kayseri adına yazılmış her türlü bilgiyi içeren verileri bir merkezde topluyor.


KAYHAM Kayseri İhtisas Kütüphanesi ve Kayseri İstatistiki Veri Tabanı bağlamında sunduğu hizmetleri tanıtma amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Prof Dr Rıfat Yıldız, Araştırma Görevlisi Kıvanç Halil Arıç, KAYSO Meclis Başkan Vekili Hasan Kahraman, Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Şükrü Akdoğan, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.


Program çerçevesinde bir konuşma yapan KAYSO Meclis Başkan Vekili Hasan Kahraman, KAYHAM'ın hedefinin Kayseri hakkında bugüne kadar yazılan ve bundan sonra da yazılacak olan eserleri bir merkezde toplamak olduğunu söyledi. Kahraman, ''Bir milletin dününü ve bugününü anlayabilmesi ve geleceğini sağlıklı olarak planlayabilmesi, geçmişten alacağı tecrübelerin değerlendirilmesi ile mümkündür. Bu gayeden hareketle KAYHAM, üniversite ile meslek odalarının işbirliği esasına dayanmakta, üniversite-sanayi işbirliğinin temel altyapısının kurulması anlamına gelmektedir'' dedi.


Kahraman'ın konuşmasının ardından söz alan öğretim görevlisi Prof. Dr. Rıfat Yıldız, toplantıyı KAYSO Danışma Kurulu'nda KAYHAM'ı temsil eden arkadaşların önerisi ile gerçekleştirdiğini ifade etti. Toplantının hedefinin KAYHAM'ı tanıtmak olduğunu vurgulayan Yıldız, "KAYHAM, Avrupa Birliği (AB) Yerel kalkınma Hibe Programı kapsamında desteklenmiş bir proje olarak Erciyes Üniversitesi'nin sorumluluğunda hayata geçirildi. Kayseri ve yöresindeki firmalar yenilikçi Ar-Ge faaliyetlerini yürütürken öncelikle KAYHAM'ın veri tabanı hizmetlerinden yararlanabilecek. KAYHAM, sanayinin sektörel ve müşterek temel verilerini takip etmeyi, depolamayı, sistemleştirmeyi ve Ar-Ge faaliyetlerinin bilgi siteminin altyapısına katkıda bulunmayı amaç edinmiştir. KAYHAM'ın diğer faaliyetlerinden biri de Kayseri'nin istatistiki veri tabanını oluşturmaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 15:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?