5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayserispor Ankaragücü mesaisinde

Kayserispor, Turkcell Süper Ligi'nin 25. haftasında kendi sahasında Ankaragücü ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Kadir Has Kulüp Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi teknik direktör Tolunay Kafkas, futbolcularıyla kısa bir toplantı yaparken, takım kaptanı Mehmet Topuz ile de özel olarak görüştü. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan uzak olan Koray, takımla birlikte çalışmalara başladı. Isınma ve düz koşuyla başlayan antrenman topla çalışma ve şut çalışmasıyla sona verdi.

Teknik direktör Tolunay Kafkas, kendileri için ligin yeni başladığını belirterek, "Ligin ikinci yarısı başlayalı 8 hafta oldu, bu dönemde 7 hafta deplasmanda gibi oynadık. 8. hafta maçında Fenerbahçe ile sahamızda karşılaştık. Buradan çıkarılan puanlar az gibi görünse de bence iyi bir iş başardık. Özellikle Adana'da oynanan maçlar bize avantaj sağlamıyordu. Sanki deplasman takımı bizmişiz gibi bir havada mücadele ettik. Bunun neticesinde deplasmanda Ankaraspor ile oynadığımız maçta, oyuncularım inanılmaz bir mücadele gösterdi. Maçı 2-0'dan 2-2'ye getirdik. Hatta 3. golü bulma şansımız da vardı. Bence lig bizim için yeni başlıyor. 7 maçlık seride Galatasaray, Sivasspor, Eskişehirspor, Ankaraspor gibi iyi takımlarla oynadık. Bu değerlendirmeyi iyi yapmak lazım. Geçiş dönemini iyi atlattık, şimdi bizim için lig Ankaragücü maçıyla yeniden başlıyor. Lig her takım açısından çok zor geçecek. Düşme hattındaki takımlarla maçlarımız var. Zorlu bir periyod olacak, ama Ankaragücü maçında hedefimiz 3 puan.Taraftarımızın da desteğiyle Kadir Has Stadı'nı çok iyi kullanarak, rakip takımı boğmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kadir Has Stadı'nda oynadıkları ilk maç olan Fenerbahçe karşılaşması öncesi stadın zemini ile ilgili eksikliklerin takıma zarar verdiğini kaydeden Kafkas, "Bu tür söylemler takıma zarar verdi. Fenerbahçe maçında beklenilenin altında bir oyun oynadık. İyi mücadele etmemize rağmen çok basit iki golle mağlup olduk. Bunun dışında bahaneler üretmemek gerekir. Bu geminin içindeysek, tabi ki eleştiriler olacak. Çünkü iş yapan arkadaşlar eleştirilecek. Rica ediyorum hiç kimse Kayserispor'a zarar vermesin" diye konuştu.

Toledo'nun Ankaraspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Ankaragücü maçında oynayamayacağını söyleyen Kafkas, Saidou'nun sakatlığı nedeniyle antrenmanlara katılamadığını, uzun süredir sakat olan ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Koray'ın da Beşiktaş maçından sonra forma giyebileceğini sözlerine ekledi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Mehmet Eren ise, Ankaragücü maçının zor geçeceğini belirterek, "Ankaragücü bizden puan almak için saldıracak. Düşme potası karıştı. Biz de evimizde oynuyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Son haftalarda iyi futbol sergilediğimiz söylenemez, ama elimizden gelenin en iyisini yapıp alabildiğimiz kadar puan almak istiyoruz. Ligi iyi bir yerde tamamlamak istiyoruz. Sahadaki her iki takım da kazanmak için oynayacak. Tabi ki Ankaragücü biraz daha stresli olurken, biz biraz rahatolacağız. Her maçı kazanmak için çıkıyoruz, rakibin konumu bizim için önemli değil" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 19:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?