5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayserispor Ankaraspor mesaisinde

Kayserispor, Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda oynayacağı Ankaraspor maçının hazırlıklarına başladı.

Kayserispor, Kadir Has Kulüp Tesisleri'nde Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde Ankaraspor maçının hazırlıklarına başladı. Antrenmana izinli olan Saidou ve kart cezalısı Mehmet Topuz katılmazken, kaleci Souleymanou ile Koray takımdan ayrı düz koşu yaptı. Sarı-kırmızılı futbolcular, düz koşu ve kültür fizik hareketlerinin ardından tam saha pas çalışması yaptı.

Açıklamalarda bulunan Kayserisporlu futbolcu Ali Turan, özelikle ilk yarıda istedikleri oyunu ortaya koyamadıkları söyleyerek, "İkinci yarıda rakip 10 kişi kaldığında, üstünlük bizdeydi. Gol noktalarında etkili olamadık. Etkili olsaydık en azından beraberlik alabilirdik. Önümüzdeki maça bakacağız. Ankaraspor maçından 3 puanla dönmek istiyoruz. İnşallah iyi bir mücadele sergileyip, 3 puana sahip oluruz" dedi.

Eren Güngör ise hiç beklemedikleri bir puan kaybı yaşadıklarını belirterek, "Statta inanılmaz bir atmosfer vardı. Belki üzerimizde baskı oluşturdu diyeceğim, ama gerçekten istemediğimiz bir puan kaybı bizim için. Taraftarlarımızı üzmek istemezdik. Bir daha mağlubiyet yaşamak istemiyoruz. Bu hafta zorlu bir maça çıkacağız. Ankaraspor'u kupa maçında Ankara'da yenmiştik. Bir kez daha yenebilecek gücümüz var. Ankara'dan 3 puanla dönmeyi planlıyoruz. İnşallah öyle olacaktır" diye konuştu.

Fenerbahçe maçında Emre ile gerginlik yaşayan Cangale de maç içinde bir anlaşmazlık olduğunu belirterek, "Önemli bir şey değil, basit bir şeydi. Hiçbir zaman Emre ile sorun yaşamadım. Ben sadece bir faul yaptım, oda sinirlendi" dedi. Ankaraspor'u yenmek zorunda olduklarını da ifade eden Cangale, ellerinden gelen her şeyi yaparak, 3 puanı alacaklarını söyledi.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da stat açılışının muhteşem olduğunu ve seyircileri önünde galip gelmek için maça çıktıklarını belirterek, "Galip gelmek isterken, biraz da oyunumuzun dışına çıktık. Kazanmak için oyunu riske ettik. Çok erken 2 tane gol yedik. Alışkın olmadığımız 2 gol yedik. Gollere artık yapacak bir şey yoktu. Ama bu golleri yemememiz gerekiyordu. Özellikle ilk golde dönen topun takibinde biraz sıkıntı yaşadık. Bu sıkıntı bir daha olmayacak. Oyunun genel kontrolü bizdeydi, ama takımım biraz tutuk bir görümün sergiledik. İstedik, ama bu isteğimiz gerçek oyunumuzu ortaya çıkarmadı. Sanıyorum sahanın atmosferi oyuncularımın üzerinde olumsuz bir baskı yaptı. Ama bunlara alışmamız gerektiğini söyledim. Bundan sonra bu sahadayız, böyle oynayacağız. Söylediğim gibi Kayserispor'a Kayseri şehrine yakışır bir stat oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bu sezon ligin çalkantılı geçtiğini de söyleyen Kafkas, "Önümüzdeki sene çok güçlü ve çok kuvvetli bir Kayserispor sözünü şimdiden veriyorum. Çok iyi bir takım olacağız. Önümüzdeki 11 maçtan alabildiğimizi almaya çalışacağız ve ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Bitirebildiğimiz en iyi yerde ligi bitireceğiz. Taraftarlarımız bizi bu sene maruz görsünler. İki senedir buradayım, büyük konuşmayı sevmiyorum. Ama iddialıyım. Gelecek sezon çok iyi bir takım olacağız" diye konuştu.
Cangale ve Emre arasında yaşanılan sürtüşmeyi de değerlendiren Kafkas, "Emre, benim çok iyi tanıdığım bir futbolcu. Çok iyi bir çocuk. Maçın içerisinde bazen biz de kontrolümüzü kaybediyoruz, o da sanırım kaybetti kontrolünü. Beraber futbol oynadım. Kardeşim olsa, ancak o kadar severim. Düzgün bir çocuk. Ama sahada agresif bir oyuncu, kötü niyetle yapmamıştır diye düşünüyorum. Olayın öncesinin olup olmadığını bilmiyorum ama Emre öyle bir çocuk değil. Olayın öncesi ve sonrası maç içinde yaşandı ve bitti.

Emre şuan Türkiye'nin en iyi futbolcularından bir tanesi, Cangale de bizim için çok önemli futbolcu. Emre de çok düzgün birisi, herhangi bir yanlış yapacağını düşünmüyorum. Sahanın içinde birbirimize sert girdiğimiz oluyor. Geçmiştir fazla büyütmemek lazım" diye konuştu.

Takımda Koray'ın eksik olduğunu hatırlatan Kafkas, Mehmet Topuz'un ise kart cezalısı durumuna düştüğünü söyledi. Ankaraspor maçı ile ilgili olarak da konuşan Kafkas, "Ben bu maçta puanlar alacağımızı düşünüyorum. Kayseri'ye puanlarla döneceğiz. Sonra önümüzdeki Ankaragücü maçına bakacağız. Bu iki maç bizim içim çok önemli hale geldi. Bu iki maçtan iyi sonuçlar çıkaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 09:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?