4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayserispor galibiyete kilitlendi

Türkiye Kupası Şampiyonu Kayserispor, UEFA Kupası 1. turda Fransızların köklü kulübü Paris Saint Germain'le (PSG) sahasında oynayacağı maçtan galip gelmek istiyor.

Kayserispor, PSG maçı öncesi Kadir Has Kulüp Tesisleri'nde hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Perşembe günü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda PSG ile karşı karşıya gelecek olan Kayserispor, tarihinde ikinci defa mücadele edeceği UEFA Kupası 1. Tur maçını kazanmak istiyor.

Sakat oyunculardan dolayı yaşanan sıkıntılara rağmen kendi sahasında galip gelmek isteyen Kayserispor, son yıllarda büyük bir düşüş yaşamasına karşın yeni sezon öncesi yaptığı transferlerle dikkat çeken PSG'yi eli boş göndermek istiyor.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, PSG maçının kendileri için önemli bir maç olduğunu söyledi.

Sakat oyuncuları olduğunu ifade eden Kafkas, "Sakat futbolcularımızdan birkaç tanesini maç saatine kadar yetiştirebilirsek bizim için sevindirici olacak. Onun dışında da sahada varımızı yoğumuzu ortaya koyup, ikinci maç için iyi bir sonuç elde etmek istiyoruz. Dün hafif bir ter idmanı yaptık, maç saatine kadar hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Fransa'ya giderek rakipleri PSG'nin maçını izleyen Kafkas, ''Rakibimiz iyi bir takım. Özellikle bu sene iyi transferler yapmış. Şuanda Paris liginde üçüncü sıradalar. PSG'nin Nantes takımıyla oynadığı son maçı seyrettim. Son derece ciddi, Avrupa'nın önde gelen köklü kulüplerinden bir tanesidir'' şeklinde konuştu.

Kayserispor'un milli oyuncusu Mehmet Topuz ise, içeride oynadıklarını maçta galip gelmek istediklerini belirtti. Topuz, ''Bu maç bir UEFA maçı, sonuçta gruplara kalma var. İnşallah rakibimizi yenip ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz. İnşallah maç istediğimiz gibi geçer, galip geliriz. İkinci maçta da tur atlayan taraf biz oluruz. Hazırlıklar iyi gidiyor. Bilindiği gibi sakatlarımız var. Bazı mevkilerde sıkıntılarımız var. Onlarda biran önce takıma dönerse, daha iyi olacağız. Perşembe
akşamı PSG'yi yenip ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz'' dedi.

Defans oyuncusu Ali Turan da, PSG maçının kendileri için çok önemli bir maç olduğunu ifade ederek, ''Maçı kazandığımız takdirde gruplara kalacağız. Kayseri adına bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Burada gol yemeden avantajlı bir skorla ayrılarak rövanşta da iyi bir skor alıp, UEFA'da gruplara kalmak istiyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçirip maça hazır hale gelmek istiyoruz'' diye konuştu.

Kayserispor'un file bekçisi Souleymanou ise takım olarak maça iyi hazırlandıklarını kaydederek, "Önemli bir maça çıkacağız. Maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Sahada gerekli mücadeleyi gösterip, maç sonunda galip gelen taraf biz olmak istiyoruz" dedi.
Tarihinde ikinci defa UEFA'da mücadele edecek Kayserispor'un başarılı olacağına inanan Kayserililer ise, PSG'nin zorlu bir ekip olduğunu, ancak eli boş göndermek istediklerini söylediler.

Maça sayılı günler kala Kayseri'nin bazı caddelerine Kayserispor'un bayrakları asıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 10:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?