5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayserispor ilk yarıdaki gibi...

Türkcell Süper Ligi'nin ilk yarısını 7. sırada bitiren Kayserispor, ligi 50 puan toplayarak aynı konumda noktaladı.

Ligde kalesinde 26 golle en az gol gören takımı olan sarı kırmızılı ekip, ayrıca ligde en fazla berabere kalan 2 takımdan biri. Ligin ilk yarısında 4 büyüklere karşı yenilgi yüzü görmeyen Kayseri temsilcisi, ligin ikinci yarısında sadece 4 büyüklere karşı sadece 1 puan toplayabildi.

Beşiktaş'ın 71 puan toplayarak şampiyon tamamladığı 2008-2009 Türkcell Süper Ligi'ni 7. sırada tamamlayan Kayserispor, 13 galibiyet ve 11 beraberlik ve 10 yenilgiyle ligi tamamladı. Sahasında 8 galibiyet 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan sarı kırmızılı ekip, deplasmanda 5 galibiyet 5 beraberlik ve 7 yenilgi gördü.

 Ligin ilk yarısını 27 puan toplayarak 7. sırada tamamlayan Kayseri temsilcisi, ligin ikinci yarısında 5 galibiyet 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Kayserispor, ligin 17. haftasında kendi sahasında Gençlerbirliği'ne 3-1 mağlup oldu. Ligin 18. haftasında sahasında ligdeki performansıyla dikkat çeken Sivasspor ile golsüz berabere kalan sarı kırmızılı ekip, 19. haftada Galatasaray ile deplasmanda 1-1 berabere ayrıldı. Ligin 20. haftasında deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşan Kayserispor, kaptan Mehmet Topuz'un 2 golüyle sahadan 3 puan alarak ayrıldı.

Ardından sahasında eski hocası Ertuğrul Sağlam'ın takımı Bursaspor ile 0-0 berabere kalan Kayseri temsilcisi, ligin 22. haftasında Eskişehirspor deplasmanından 1-0 mağlup ayrılarak döndü. 23. haftada ilk yarıda İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 4-1 mağlup etmeyi başardığı Fenerbahçe ile karşılaşan Kayserispor, kendi sahasında 2-0 ayrılarak aynı başarıyı sergileyemedi. Ligin 24. haftasında Ankaraspor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı son 5 dakikada Mehmet Eren ve Cangele'nin golleriyle 2-2 berabere kalarak ayrılan sarı kırmızılı ekip, 25. haftada sahasında Ankaragücü'nü 2-0 yenmeyi başardı.

4 BÜYÜKLERDEN 1 PUAN

Ligin ikinci yarısında sadece 4 büyükler arasından sadece Galatasaray 'dan 1 puan koparabilen sarı kırmızılı ekip, ligin 26. haftasında deplasmanda 58 dakika 10 kişi mücadele ettiği Beşiktaş karşısında 1-0 mağlup oldu. Ligin 27. haftasında Kadir Has Stadyumu'nda Denizlispor'u genç oyuncu Furkan'ın 2 golüyle geçen, ekip, ardından deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

29. haftada sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Kayserispor, 30. haftada deplasmanda Trabzonspor karşısında hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor'a 4-1 mağlup olan Kayserispor'un bu maçtaki tek golünü Cangele kaydetti. Trabzonspor yenilgisinin ardından 31. haftada sahasında Toledo, Cangele ve Mehmet Eren'in golleriyle Gaziantepspor'u 3-0 mağlup eden sarı kırmızılı ekip, 32. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenildi.

PUROVİÇ ATTI KAYSERİSPOR ÇOŞTU

Ligin bitimine 2 hafta kala sahasında küme düşmesi garantilenen Hacettepe'yi Aghahowa'nın tek golüye geçen, ligin son maçında deplasmanda Gençlerbirliği karşısında adeta coştu. İlk yarıda kendi sahasında 3-1 yenildiği Gençlerbirliği maçının rövanşını 4-0'lık skorla alan Kayserispor'u galibiyeti getiren goller Puroviç (3) ve Olembe'den geldi.

MEHMET TOPUZ FARKI

Ligde takımı adına 9 gol atan kaptan Mehmet Topuz, takımını göğüslemeyi başarırken, Topuz'u 6 golle Cangele ve Aghahowa takip etti. Sezon başında takıma dahil edilen genç oyuncu eren Güngör, 33 maçta forma giyerek 2 bin 970 dakika sahada kalmayı başardı.

ASABİ ALİ TURAN VE TOLEDO

Ligde oynadığı 8 sarı ve 2 kırmızı kart gören Ali Turan ve Toledo takımdaki en asabi futbolcular olurken, 6 golü bulunan Aghahowa'nın da 2 kırmızı kartı bulunan diğer futbolcu oldu

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 10:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?