3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayserispor ilk yarıyı 7. bitirdi

Kayserispor, Turkcell Süper Ligi'nde bu sezon 16 müsabakada 27 puan toplayarak, ligi 7. sırada bitirdi.

Lige, deplasmanda Sivasspor beraberliğiyle başlayan Kayserispor, ligin 2. haftasında kendi sahasında Galatasaray'ı konuk etti. 0-0 beraberlikle sahadan ayrılan Kayserispor, ligin 3. haftasında sahasında karşılaştığı Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini almayı başardı.

Geçen yılki Fortis Türkiye Kupası şampiyonu Kayserispor, UEFA Kupası 1. turunda Fransız temsilcisi Paris Saint Germain ile eşleşti. Kadrosunda dünyaca ünlü yıldızların bulunduğu Paris Saint Germain ile ilk maçta sahasında karşılaşan Kayseri temsilcisi, 90+1'de Luyindula'nın golüyle karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı. Avrupa kupasındaki karşılaşmadan 3 gün sonra ligin 4. haftasında deplasmanda Bursaspor ile mücadele eden Kayserispor sahadan 1-0 yenik ayrılarak ligdeki ilk mağlubiyetini de aldı.

Ligin 5. haftasında kendi sahasında Eskişehirspor'u 1-0 mağlup eden Kayserispor, hafta içerisinde UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda karşılaştığı Paris Saint Germain ile 0-0 berabere kalarak Avrupa defterini kapattı. Kayseri temsilcisi, ligin 6. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı.

Nijeryalı yıldız Julius Aghahowa'nın hattrick yaparak yıldızlaştığı karşılaşmada, Fenerbahçe'yi 4-1'le geçen Kayserispor, Sarı-lacivertli takım karşısında tarihteki en farklı galibiyetini aldı. Ligin 7. haftasında kendi sahasında Ankaraspor'a karşı 2-1 gibi bir skorla mağlup olan Kayserispor, ardından deplasmanda Ankaragücü'nü 3-1'lik bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Fortis Türkiye Kupası B Grubu'nda yer alan Kayserispor, ilk maçında Bank Asya 1. Lig ekiplerinden İzmir temsilcisi Altay ile 1-1 berabere kaldı. Ligde istikrarlı bir çıkış yakalamak isteyen Kayserispor, ligin 9. haftasında sahasında, Beşiktaş'ı, Turgay'ın 86. dakikada attığı golle 1-0 yenmeyi başardı. Ligin 10. haftasında deplasmanda Denizlispor'a 1-0 mağlup olan Kayserispor, ardından Fortis Türkiye Kupası B grubundaki 2. maçında deplasmanda Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu.

Ligin 11. haftasında sahasında Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Kayserispor, bu maçın ardından deplasmanda karşılaştığı Konyaspor ile yine golsüz berabere kaldı. Ligin 13. haftasında Karadeniz temsilcisi Trabzonspor ile mücadele eden Kayserispor, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Ligin 14. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile de golsüz berabere kalan Kayseri temsilcisi, ligde üst üste 4. beraberliğini aldı. Ligin 15. haftasında kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Kayserispor, sahadan 2-0 galip ayrılmayı başardı. Ligin son haftasında deplasmanda Ankara temsilcisi Hacettepe ile karşılaşan Kayserispor, sahadan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrılarak ilk yarıyı kapadı.

16 MÜSABAKADAN 6 BERABELİK

Kayserispor, ligin ilk yarısında oynadığı 16 maçın 7'sinde galip gelmeyi başarırken, 6 karşılaşmada da eşitliği bozamadı. 3 maçtan mağlubiyetle ayrılan Kayserispor, ligin ilk yarısında 27 puan toplamayı başardı. Kendi sahasında oynadığı 8 karşılaşmadan 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan Kayseri temsilcisi, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi güçlü ekipler karşısında yenilgi yüzü görmedi.

Kayserispor, deplasmanda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, deplasmanda Fenerbahçe'yi 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek rakibinin kendi sahasındaki yenilmezliğine son verdi. Kayserispor, kendi sahasında 15 puan toplamayı başarırken, deplasmanda ise 12 puan topladı. Kayserispor, oynadığı 16 karşılaşmadan 17 gol atmayı başarırken, kalesinde ise 7 gol gördü.

Kayserispor, ligin ilk yarısında oynadığı tüm karşılaşmalarda bin 440 dakika forma giyen Mehmet Topuz, Eren Güngör ve Souleymanou Hamidou'yu, bin 343 dakika oyunda kalmayı başaran Alioum Saidou takip ediyor.

MEHMET TOPUZ FARKI

Kayserispor, ligin ilk yarısında attığı 17 golün 5'ini orta sahanın başarılı ismi Mehmet Topuz kaydetti. Topuz'u 4 golle Nijeryalı golcü Julius Aghahowa takip ederken, Turgay Bahadır 3 ve Cangele 2 gol atma başarısını gösterdi. Kayserispor'un UEFA Kupası 1. turundaki tek golünü ise Toledo kaydetti.

Kayserispor ligin ilk yarısında oynadığı 16 maçta, zaman aralıklarına göre en çok 61-75. dakikalarında gol kaydederken, en az ise 16-30. dakikalar arasında gol atabildiği öğrenildi.

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında 4 kırmızı kart gören Kayserispor'da Mehmet Eren, Aghahowa, Saidou ve Toledo 1'er kırmızı kart görürken, Ali Turan ve Toledo 5'er sarı kart gören futbolcular oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 12:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?