5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayserispor puan peşinde...

Kayserispor, Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçından mutlak puan ya da puanlar bekliyor.

Kayserispor, hafta sonu deplasman oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını Kadir Has Tesisleri'nde devam ediyor. Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana futbolcular, düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı.

Futbolcular istasyon çalışmasının ardından tam saha taktik ağırlıklı pas çalışması yaptı. Sakatlıkları devam eden Eren Güngör, Abdullah ve Merter salonda çalışırken, A 2 Ligi maçına çıkan Yaser ile Armağan ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Antrenman sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan teknik direktör Tolunay Kafkas, Beşiktaş'ın zorlu bir deplasman olduğunu belirterek, İstanbul'dan puan ya da puanlarla dönmek istediklerini dile getirdi.

Milli maç için verilen arayı iyi değerlendirdiklerini ifade eden Kafkas, "Maalesef oynayacağımız Ankaraspor maçını da oynayamamamız nedeniyle maç eksiğimiz oldu. Bunun handikabını yaşamamayı umuyorum. Takımımız iyi bir durumda. Maça gelen taraftarlara iyi bir maç izlettirmeye gayret edeceğiz. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. Ben, Beşiktaş takımının oynadığı oyunla aldığı puanları doğru orantılı bulmuyorum. Çok iyi bir takım, iyi de oynuyorlar. Geçen senelerde bizim yaşadığımız şansızlığı onlar şimdi yaşamaya başladılar. Beşiktaş çok zor bir deplasman. Biz iyi bir takımız. Puan alacağımızı umuyorum. Maç eksikliğinde doğan bir konsantrasyon eksikliğinin olmaması gerekiyor, olmayacağını düşünüyorum. Çok ciddi bir rakiple oynayacağız. Ligde ritmimizi bulmuştuk. Milli maç ve Ankaraspor maçı nedeniyle ara oldu. Beşiktaş maçını kaybetmeyeceğiz, kaybetmemek zorundayız" dedi.

"KAYSERİSPOR'UN BEŞİKTAŞ MAÇINI KAZANABİLECEK GÜCÜ VAR"

Beşiktaş'ın iyi ve geniş kadrosu olan bir takım olduğunu ifade eden Kafkas, "Oynadıkları oyunun hakkını alamayan bir takım var ortada. Şampiyonlar Ligi maçında iyi oynamalarına karşın talihsiz bir gol sonucu maçı kaybettiler. Beşiktaş'ın gücünden bir şey kaybettiğine inanmıyorum. Geçen seneden daha güçlü bir takım. Sonuçta büyük takımlar bazen kötü olabilir. Fakat, şampiyonluk yarışının içinde hep olacaklardır. Bizim de hedefimiz ligi üst sıralarda bitirmek ve gittiği yere kadar zorlamak. Bu genç kadroya bir şeyler verebilmek lazım. Bunu da maç oynayarak ve maç kazanarak öğreniyorlar. Kazanmak istediğimiz maçlardan birisi de Beşiktaş maçıdır. Beşiktaş maçı zor olacak, ama bizim için bir fırsattır. Kayserispor'un Beşiktaş maçını kazanabilecek gücü var" ifadelerini kullandı.

Takımdaki sakat futbolcular hakkında da bilgiler veren Kafkas, "Eren'in sakatlığı devam ediyor. Devre arasında aramıza katılacak. Merter haftaya çalışmalara başlayacak. Abdullah'ın tarak kemiği kırık, haftaya o da çalışmalara başlayacak" dedi.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma ise ligde 3 haftadır maç oynamamalarına rağmen, ritimlerinde bir bozukluk olmayacağını belirterek, "Beşiktaş gibi büyük bir takıma karşı oynuyor olmaktan dolayı ayrı bir motivasyonumuz var. İstanbul'da mutlaka iyi bir oyun sergileyeceğimiz kesin. Biz, kesinlikle puan almak için oraya gidiyoruz. Orada teslim olamayacağız. Beşiktaş çok güçlü bir takım ama puan alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 13:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?