5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayserispor Sivasspor'a bileniyor

Kayserispor, Turkcell Süper Ligi'nin lideri Sivasspor ile hafta sonu yapacağı karşılaşmaya günde çift idmanla hazırlanıyor.

Kadir Has Kulüp Tesisleri'nde Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan antrenmanda Sarı-kırmızılı futbolcular, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yaparak antrenmanı tamamladı.

Antrenmana sakatlıkları bulunan Aydın, Puroviç, Mehmet Eren ve Toledo katılmazken, Toledo'nun hafta sonuna yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör Tolunay Kafkas, garip bir yıl yaşadıklarını söyledi. Özellikle Fortis Türkiye Kupası'nda iki maçta iyi oynadıklarını, fakat garip bir şekilde elendikleri ifade eden Kafkas, "O maçta iki tane sakat futbolcumuz vardı. Aydın ve Toledo halen sakat. Böyle sakatlıklarla boğuşurken, birde maçlarımızı Adana'da oynamak zorunda kalıyoruz. Bu sene bizim için gerçekten zor geçiyor. Zoru başarmak içinde büyük mücadele göstermek zorundayız. Daha dayanışma halinde, birlikte ve hırslı oynamak zorundayız. Stadın açılmasını dört gözle bekliyoruz. Ama bu dönemde de Adana'ya alışmamız gerekiyor. Gözüken o ki önümüzdeki 5 maçı da deplasmanda gibi oynayacağız. Burada oynayacağımız karşılaşmalardan en iyi puanları almamız gerekiyor. İki tane kilit oyuncumuzun olmaması, defansta sorun oldu. Beni şaşırtan çok iyi bitirdiğimiz Antalya kampından sonra çok umutlu olduğumuz bir maçtan kötü sonuçla ayrılmamızdı. Bu sonuç hem beni hem de oyuncularımızı üzdü. Bazen
her şey istediğimiz gibi olmuyor, bundan çok çabuk sıyrılmamız gerekiyor. Dediğim gibi garip bir sezon geçiriyoruz. Buradaki en iyi kazancımız, söylediğim gibi genç oyuncular. Biz iyi şeyler yaparız. Kayseri halkı buna inansın" dedi.

Maçları Kayseri'de oynamanın kendileri için bir avantaj olduğunu, fakat Adana'da oynadıkları maçlarda rakip takımın da avantajlı duruma geçtiğini dile getiren Kafkas, "Sivasspor zor bir takım. Ligde kolay maç yok. Her maç zor. Sivas'ın lider olması bizi çok fazla enterese etmiyor. Zor maç olacak, ama biz zora alıştık. Önemli olan bu zor maçların altından kalkabilmek ve o cesareti gösterebilmektir" diye konuştu

Kayserispor, 31 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'de Adana 5 Ocak Stadyumu'nda lider Sivasspor ile karşılaşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 11:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?